Koronavirus Srbija

Radovanović: Građani sad imaju pravo da sumnjaju u sve što dolazi iz zvaničnih izvora

Trenutna epidemiološka situacija zahteva vraćanje mera, ocenio je danas epidemiolog Zoran Radovanović i predvideo da će Krizni štab morati narednih dana da uvodi sve primerenije mere koje odgovaraju situaciji, poput zabrana skupova, koje nije trebalo ni dozvoliti, kao ni međugradski saobraćaj.

Tog 7. maja kada je ukinuto vanredno stanje kao da je pala bomba na Krizni štab, nestali su, prešli na rezervne položaje, kao da je tada doneta odluka – izbori su važniji od zdravlja, kaže Radovanović za N1.

Nestrpljivo čekate da prođu izbori, pa da obznanite ono što je svima jasno. Porazno je što su prećutno prihvatili da su brojevi veći, što je strašno. Ne može niko iz Kriznog štaba da kaže – pojma nisam imao, jer je to još veće ukopavanje – upozorio je Radovanović.

On tvrdi da „oni tačno znaju da je prikrivanje proteklih nedelja bilo katastrofalno i kritično“.

– To je azbuka epidemiološkog rada, kada ukinete vanredno stanje, mere povlačite jednu po jednu, i to traje nedeljama. Umesto toga, mi smo pustili sve mere. Nije rešenje da onda, umesto stvarnog broja, držite na ispod 100 – istakao je Radovanović.

Govoreći o podacima BIRN o obolelima i preminulim, on je ukazao da je svima moralo da bude indikativno kada je prestalo da se objavljuje u dnevnim bilansu odakle je preminuli.

– Građani sad imaju apsolutno razloga da sumnjaju u sve što dolazi iz zvaničnih izvora – rekao je Radovanović.

Radovanović: Očekivali smo da se Kon i Tiodorović bore za nas, a ne da promovišu partiju

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
180 Shares
180 Shares
Share via
Copy link