Citati Film

Niko nije tako dobro opisao Milenu Dravić kao Rade Šerbedžija

Ovih dana svi pričaju o Mileni Dravić, pišu o njoj i prisećaju se njenih najboljih uloga. Milena Dravić je zračila bezgraničnom ljubavlju i posebnom harizmom.

Ipak, malo ko je to znao da prenese rečima, kao što je to uspelo njenom kolegi Radetu Šerbedžiji.

Na uručenju „Dobričinog prstena” glumici Mileni Dravić, Rade Šerbedžija je istakao da je Milena Dravić njegova drugarica, „najdraža glumica i naša ljubav”.

– Kad kažem ljubav, to je onako kako se ljubi more i nebo, i sve ono što je iznad tebe i izvan tebe, a opet tako duboko tvoje. Milena je smisao ovog našeg unutrašnjeg traženja istine i svakako neko ko je najviše poleteo u apstraktno od svih nas koji smo se bavili pozorištem u Jugoslaviji.

I proći će godine, i proći će vremena, ali kad se tamo negde budu slagale knjige o svima nama, Milena će stajati na prvoj stepenici tog našeg uspinjanja.

10 domaćih glumaca koji su stradali na tragičan način

– Šta je u njoj tako posebno čarobno?

Nije to veština samo, nije to ni lepota sama, ni njena čedna priroda, blagi osmeh, ni pogled prepun dečjeg sna. To je sve to i opet nešto drugo. Nešto što samo ona jeste i niko drugi…

Ona je na strani slabih, ona je protiv nepravde i gluposti, i protiv vlasti kao takve.

Kao prava heroina znala je uvek stati na stranu svoga naroda i svoje publike. A njen narod je sav narod ove planete. Jer, Milena je nadrealna. Ona je fikcija, simbol i dobrota sama. Njoj pripada njeno plavetno slovenstvo i posvećenost prema tradiciji, istoriji, korenima naroda kojem pripada – rekao je Šerbedžija, koji je potom za Milenu otpevao „Devojko mala” i govorio stihove Arsena Dedića.

Šerbedžija je prošle godine uz Mileninu podršku porinuo čamac Gage Nikolića, koji nastavlja da plovi za umetnost – i u sećanje na naš najveći glumački par.

Kako je izgledalo venčanje Milene Dravić i Dragana Nikolića

Izvor: Noizz

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

94 Shares
Share via
Copy link