Koronavirus Srbija

Rade Panić: Kon je izneo neistine. Ili je neobavešten, ili je interesni lažov

Nisam spavao 28 sati, zato će odgovor dr Konu malo kasniti. Za početak dr Kon je izneo neistinu. Noćas je u kraljevačkoj kovid jedinici bilo jedno slobodno mesto(tokom dana je preminulo 5 pacijenata).Po ko zna koji put je obmanuo javnost. Neobavešten ili interesni lažov, birajte – napisao je anesteziolog i predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić na Tviteru, a preneo portal Direktno.

Prema informacijama Gradskog štaba još jedna osoba juče je preminula od posledica koronavirusa. Od početka epidemije, iz ovog grada su preminule ukupno 67 osobe. Situacija na terenu je, prema svedočenju lekara, još lošija nego što to saopštavaju zvanični podaci.

I dok članovi Kriznog štaba, na čelu sa Predragom Konom, svakodnevno govore kako je epidemiološka situacija pod kontrolom i da samo treba da se pridržavamo mera, dokazi da nije tako najbolje su vidljivi u prepunim bolnicama i na izmorenim medicinskim radnicima.

Epidemiolog Predrag Kon juče je rekao da se očekuje da će kriva “udariti u plafon” i da ako nosimo maske ništa nam drugo ne bi trebalo. On je juče izjavio i da “na osnovu podataka koje ima, nema ni govora o pucanju zdravstvenog sistema”, na šta je Panić ranije ukazao.

Iako je Kon nedavno objavio dirljiv status na Fejsbuku kako je “teško voleti zdravstvenog radnika, ustanemo rano, kasno se vratimo kući ili možda imamo noćne smene i preumorni smo za kuvanje”, Panić je objasnio šta to znači zaista ne spavati zbog dužnosti.

Panić je juče upozorio da je trenutna situacija “jako, jako loša”, i treba hitno reagovati jer “ne da u Srbji neće biti mesta u bolnicama, već nema mesta u kovid bolnicama”. Što pre treba “preduzeti mere koje su značajno oštrije od ovih koje su sada”.

– Čujete da sam veoma uzbuđen. Juče sam bio u situaciji kakva se dešavala u Italiji. U svom profesionalnom veku nisam očekivao da ću doći u takvu situaciju, nisam imao mesta za ljude koje mi u medicini smatramo mladima, niti sam imao gde da ih transportujem – rekao je Panić na N1 vidno potresen koji trenutno radi u “crvenoj zoni.

Vučić o svemu odlučivao sam, a s lekarima je obrisao patos

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


68 Shares
Share via
Copy link