Koronavirus Magazin

Vučić o svemu odlučivao sam, a s lekarima je obrisao patos

Dugogodišnji novinar BBC Slobodan Stupar izjavio je da su stručnjaci iz Kriznog štaba verovatno predlagali protiv-epidemijske mere, ali da od početka čekaju samo šta će Vučić da im kaže i da je o svemu Vučić odlučivao sam.

Komentarišući jučerašnju izjavu dr Kona da je struka još pre mesec dana predlagala restriktivne protiv-epidemijske mere koje politički deo Kriznog štaba nije prihvatio, Stupar je agenciji Beta kazao da je to što je Kon dobio unapređenje i orden „suviše malo u odnosu na sve ono što je proteklih meseci prećutao“.

– Prećutao je ono što sada govori, a to je da je o svemu vezano za epidemiju odlučivao samo jedan čovek s Andrićevog venca, a da su lekari iz Kriznog štaba samo bili loši glumci – rekao je Stupar.

Prema njegovim rečima, lekari iz Kriznog štaba su verovatno predlagali protivepidemijske mere, ali su uvek čekali šta će da im kaže predsednik države Aleksandar Vučić.

– Još od sredine marta, Vučić je o svemu sam odlučivao, u sve se mešao i njegova reč je uvek bila zadnja, a struka je samo klimala glavom bez obzira na posledice po zdravlje građana – ocenio je novinar.

Stupar kaže da je dr Kon dao Vučiću u ruke svoje ime i titulu da bi Vučić lakše mogao da manipuliše javnošću i strukom.

– Vučić je obrisao patos s eminentnim lekarima. Ovo što sada govori Kon je priznanje da je lagao naciju. Sad je video da je đavo odneo šalu, pa ga grize savest za brojne propuste koje je kao epidemiolog počinio proteklih meseci – rekao je Stupar.

On je podsetio da smo u aprilu na ulicama imali vojnike s dugim cevima, da smo imali „klasičan državni udar“ u kome je Vučić živeo svoje „najlepše snove“.

– Zašto Predrag Kon tada nije reagovao i narodu rekao istinu. Danas, kada imamo na hiljade zaraženih i na desetine umrlih na dnevnom nivou, mislim da su mu kasno proradili hrabrost i etika – kazao je novinar.

Stupar je istakao da država u ovom trenutku nema nikakvu kontrolu nad zarazom, i da se sistem poprilično raspao, piše Direktno.rs.

– Vlast se pravi blesava, a ugroženo je zdravlje celoj populaciji. I u toj situaciji vlast nas zamajava pričama o nepostojećem ‘ratu protiv mafije’, nepostojećem ‘privrednom razvoju’ ili nepostojećem ‘povoljnom zaduživanju’ – ocenio je on.

Na pitanje Bete zašto je vlast dozvolila drastično rasplamsavanje zaraze, Stupar kaže da ova vlast nije ništa dozvolila nego je apsolutno nesposobna da vodi državu.

– Država ne postoji. Zdravstvo i školstvo još funkcionišu samo zahvaljujući izuzetnom medicinskom i prosvetnom osoblju. Sad treba svi da shvate da Srbija postoji i bez Vučića i njegove ekipe. Vučić se uplašio i sklonio, a narod se zaražava i umire. Narod je sam sebi prepušten – zaključio je Stupar.

Branislav upravo leži u kovid bolnici i srećan je što se ogrebao za krevet

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Potpuno je u pravu. Kon je i sam rekao da nije opozicija vlasti, već da u okviru svojih mogućnosti čini šta može i da se zakasnilo sa merama. Da je pokušao da kontrira vlasti bio smenjen i postavljen neko ko bi bolje slušao.

    I nije problem u poslušnosti kriznog štaba, već u odamrloj opoziciji. Opoziciju kao da je zahvatio kovid, pa je na intenzivnoj ili respiratpru. Dajte opozicionarima kiseonika, da im bolje proradi mozak.

OGLAS

1.5K Shares
1.5K Shares
Share via
Copy link