Srbija Vesti

Putarina ipak poskupljuje u 2021, iako je rečeno da povećanja cena neće biti

Vlada Srbije je dala saglasnost na povećanje cene putarina, u proseku za 1,8 odsto, navodeći da je to redovan postupak usklađivanja sa stopom inflacije.

“Usklađivanje cena putarina je u proseku 1,8 procenata i u skladu je sa rastom cena na malo – inflacijom, pa se tako za vozila IA kategorije cena putarine za deonicu Beograd-Dimitrovgrad i Beograda-Čačak usklađuje za 10 dinara, dok za deonicu Beograd-Šid i Beograda-Subotica ostaje nepromenjena, a slično je i za ostale kategorije vozila”, navodi se u saopštenju Vlade.

Početkom 2021. iz resornog ministarstva je najavljeno da putarine neće poskupeti u ovoj godini.

Na sednici Vlade je usvojen i Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije o trgovini žitaricama, kako bi se putem Međunarodnog žitarskog saveta (IGC) kao međuvladine organizacije, pospešila međunarodna saradnja u trgovini žitaricama i pružio doprinos stabilnosti tržišta, kao i unapređenju svetske bezbednosti u oblasti hrane.

Članovi vlade usvojili su i uredbu o proglašenju spomenika prirode “Kalemegdanski rt”, čime će ta posebna prirodna retkost biti zaštićena na, kako su rekli, “značajno većoj površini”.

Usvojen je i Program korišćenja dotacija namenjenih za projekte podrške porodici, jačanju položaja žene u društvu, merama populacione politike i unapređenju demografske slike u 2021. godini.

“Program je usmeren na motivaciju mladih za ostanak u zemlji, poboljšanjem i unapređenjem kvaliteta života ove populacije, kao i na jačanje položaja žena u društvu, što podrazumeva sprovođenje svih aktivnosti u cilju prevencije nasilja nad ženama”, navodi se u saopštenju Vlade.

Izvor: Beta

Od 5. jula 100 hiljada vozila u Srbiji neće moći da prođe tehnički pregled

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


307 Shares
307 Shares
Share via
Copy link