Magazin

Prva starleta Jugoslavije ispalila Al Paćina, krasila korice Plejboja i intervjuisala papu (FOTO)

diana niven

Starlete i sponzoruše nisu fenomen od juče… Štaviše, od kada je čovečanstva postajale su i devojke koje su težile da bogatstvo i slavu steknu sa minimum rada i truda. Prva starleta koja je postala medijski popularna na prostoru bivše Jugosavije bila je Dijana Niven Bećirović i za nju se bez sumnje može reći da je istinski žarila i palila regionom.

Na specifičnu lepotu i šarm ove plavuše muškarci su padali kao pokošeni, i to ne samo oni domaći; ona je zavela i velike svetske face.

Proslavila se kada se 1976. obnažena fotografisala za tadašnji “Start”, premda je i pre toga gazila vodama modelina. Pored naslovnice ovog magazina, krasila je i naslovnu stranu “Plejboja” 1981. godine i snimila niz reklama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Diana Niven (@diananiven)

Sredinom 80-ih napustila je Jugoslaviju i krenula put Italije, gde se nakon uspešne manekenske karijere okrenula pozivu novinara.

Dijani je novinarstvo “leglo”, pa se ubrzo našla na italijanskoj televiziji RAI, gde je radila dve godine i intervjuisala između ostalih i papu Ivana Pavla II, Benedikta XVI, Pavarotija, ali i slavnog vozača Formule 1 Ajrtona Senu.

Lista njenih ljubavnika bilo je poduža, a na istu su se navodno upisali i Zdravko Čolić, Al Paćino, Goran Bregović, Mik Džeger…

Zanimljivo je da je ova dama otvoreno pričala o druženju sa Paćinom, istakavši da je glumac divan, ali nimalo opušten tip.

– Svi su padali pred „Majklom Korleoneom”, ali ne i ja. Nije bio moj tip. Al Paćina sam upoznala kada je sa Frensisom Fordom Kopolom snimao “Kuma”. Izlazili smo, ali je on bio večno napet i uvek u paranoji od paparaca. Redovno u strahu da će ga uhvatiti. Moj zadatak je da muškarca napravim muškarcem, a njegov da mene napravi ženom. To nisam osećala kod Paćina, već samo njegov ključali ego – ispričala je jednom prilikom Dijana.

Bilo je još burnih detalja u njenom ljubavnom životu, a domaća javnost pribojavala se da upravo ona ne bude razlog raspada Bijelog dugmeta, jer je bila u vezi sa Bregom, dok je u nju bio zaljubljen i klavijaturista benda Vlado Pravdić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Diana Niven (@diananiven)

– Živela sam u Milanu i družila se sa Vladom Pravdićem, klavijaturistom “Bijelog dugmeta”. Bio je zaljubljen u mene, ali odjedanput se pojavio Goran Bregović. A kada Goran nešto hoće, onda i dobije. I tu je krenuo sukob dvojice članova “Dugmeta”” – ispričala je atraktivna Bosanka, poreklom iz Tuzle.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Diana Niven (@diananiven)

Danas Dijana živi i radi u Los Anđelesu, napisala je knjigu o svam životu, a i dalje vodi računa o svom izgledu i voli da ga promoviše na Instagramu.

Izvor: Blic žena

Srpske VIP prostituke zarađivale vrtoglave sume novca, prosečna cena 1.000 €

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
41 Shares
Share via
Copy link