Magazin

Stanovnici Grocke dvaput nadmudrili policiju

Protesti koji su se proširili Srbijom zbog poskupljenja goriva naišli su na podeljene reakcije – neki bezrezervno podržavaju, a neki kažu da političare blokade ne dotiču i da opet trpi običan čovek.

Očekivano, protesti su i policiju podigli na noge. U Beogradu je pre dva dana sprečena blokada Gazele u akciji u kojoj je i privedeno više lica, u Kragujevcu su učesnici protesta legitimisani, a mnogi su dobili prijave zbog remećenja saobraćaja.

Uprkos ovakvoj reakciji policije, blokada se juče nastavila u mnogim mestima po Srbiji, ali izgleda da su se Beograđani uplašili jer su ulice ostale potpuno prazne. Ipak, nisu svi tako reagovali.

Večno kreativni ljudi su smislili novi vid protesta, koji znači da mogu i da blokiraju saobraćaj i da izbegnu prekršajnu prijavu.

Akciju su nazvali „Puž“ i juče je premijerno predstavljena u Grockoj. Fora je u tome da vozači ne zaustavljaju vozila, već da se kreću ekstremno sporo, tako da se napravi gužva i pošalje poruka, ali se ipak ne krši zakon i policija ne može da im piše prijave.

Inače, Gročani su juče dvostruko nadmudrili policiju: prvo su na društvenim mrežama najavili da će bokirati Smederevski put kod Zaklopače, a onda kad se u dogovoreno vreme gomila policije pojavila na tom mestu – tamo nije bilo nikoga od vozača.

Naime, vozači su se okupili u drugom delu grada i blokirali Smederevski put, ali kod Trskare!

Nažalost, ta blokada nije dugo trajala (jer, ipak je policija u nekom trenurtku skapirala šta se dešava), a kad je blokada razbijena, vozači su krenuli kućama, ali brzinom 20 na sat.

Sledeći put kad mi neko kaže da Srbi u svoj svojoj muci nisu postali apsolutni genijalci, neću odgovarati za svoje postupke!

Taman kad pomislim da ne može gore, Karleuša uzme da nas brani

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

332 Shares
332 Shares
Share via
Copy link