Magazin

Milici su rekli da joj je sin mrtvorođen, 40 godina kasnije ona ga je pronašla

pronadjeni sin
Foto: S.Babović

Imala sam tri porođaja u kruševačkom porodilištu. Poslednji put, 3. marta 1981. godine, rodila sam mušku bebu, za koju si mi rekli da je mrtvorođena.

Milica Milojević (70) iz Rutevca kod Aleksinca svoju priču je ispričala i policiji, a potvrdu da je Mlađan Radivojević njen biološki sin dobila je prošle jeseni DNK analizom.

– Ta trudnoća se normalno odvijala sve do 2. marta, kada sam dobila bolove i otišla u bolnicu. To je bilo u sedmom mesecu i 18 dana od početka trudnoće po mojoj evidenciji i sećanju. Porodila sam se prirodnim putem, bez anestezije ili nekog opijanja, rodila sam muško dete, čula ga da plače…

Sinčića teškog 3,8 kilograma ugledala je po rođenju i bio je to, prema Miličinom svedočenju, poslednji put da ga je videla sve do septembra 2021. godine, kada je došao kod nje zajedno sa predstavnicima Udruženja za istinu i pravdu o nestalim bebama. U izjavi datoj kruševačkoj policiji po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, Milica je ispričala da joj je 4. marta saopšteno da joj je beba preminula, posle čega je izjurena iz bolnice bez otpusne liste ili dokumentacije, uverena da je bebu zauvek izgubila.

Da je njen sin ipak živ posumnjala je kada je videla prilog na televiziji o nestaloj deci. Kontaktirala je sa članovima Udruženja, odnosno Vladine komisije koja se bavi ovom bolnom temom. Posle susreta i pristanka na DNK analizu, pozvali su je 3. septembra i predočili da su rezultati testiranja nedvosmisleni i da ukazuju da je njen sin Mlađan Radivojević.

– Viđala sam se u narednih nekoliko dana sa Mlađanom, htela sam bolje da se upoznam sa sinom, jer je prošlo 40 godina od kad sam ga rodila – ispričala je Milica.

Nešto ranije, za ovom ženom je, ne znajući njen identitet, u potragu krenuo i Mlađan, kome je rečeno da je usvojen. Krivičnu prijavu je zajedno sa Udruženjem podneo OJT u Kruševcu 2019. godine. Iscrpljujuća potraga ih je dovela do kruševačke bolnice, matične službe, do Mlađine rođene sestre Marine Milojević(46) i, na kraju, do majke Milice.

Kako je ranije predočeno u Udruženju, Milan je kao beba otet i protivzakonito usvojen, u celom procesu izmišljeno ime roditelja na porođaju i pri upisu u matičnu službu. Tri tužilaštva i pet policijskih uprava istraživala su slučaj Mlađana Radivojevića. Prema rečima Radiše Pavlovića, predsednika Udruženja, javili su se tek sada, pozivom upućenim majci da da izjavu policiji, iako je otkriće o srodstvu obelodanjeno pre četiri meseca.

Pavlović navodi i da sumnja da su „pojedinci iz duboke države“ to uradili, jer se očekuje sastanak sa predsednikom države i dodaje da je nužno formiranje posebne jedinice tužilaštva koja će objediniti sve predmete u Srbiji i započeti sveobuhvatnu istragu.

– Milica je dala temeljnu izjavu policiji, objasnila sve detalje, što naravno i jeste posao tužilaštva, ali su oni to trebali da rade pre – napominje Radiša Pavlović.

Izvor: Novosti

Muž i ja smo ’88. u Beogradu kupili bebu za 10.000 dolara

Redakcija Luftika.rs

komentara

Klikni da objaviš komentar

 • Vrlo zanimljiv slučaj ono što je meni čudno i što bi molio da novinari ispitaju je da niko ne pominje oca?

  DNK analizom je dokazano da je ona njegova majka ali i dalje oca niko ne pominje?

  Ne bi bilo prvi put u državi Srbiji da žena ostane trudna sa komšijom, poznanikom i sl i onda joj muž i njegova familija po starom srpskom običaju objasne da se iz bolnice sa detetom ne vraća.
  Ona šta će nego ostavi dete u bolnici, lekari se zamole da sakriju bruku pa se upiše lažno ime i podaci a dete udomi kod nekog para koji nije mogao da ima svoju decu.

  Win-win situacija za sve. Familija sakrila bruku. Otac ne hrani kopile. Majka može da se vrati u kuću. Novi roditelji dobiju dete koje su oduvek želeli.

  Jednostavno pitanje: Da li je Milicin zakoniti muž biološki otac njenog sina Mlađana?

9.5K Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap