Magazin

Muž i ja smo ’88. u Beogradu kupili bebu za 10.000 dolara

amerikanka kupovina bebe

Gostujući u emisiji Tv Happy, “Posle ručka”, Ana Pejić, sekretar “Udruženja roditelja nestalih beba Vojvodine”, žena kojoj je ukradena beba, Vladimir Čičarević iz “Udruženje roditelja ukradenih beba”, kao i dve majke koja sumnjaju da su im ukradene bebe, diskutovali su na temu krađa i prodaja beba iz Srbije.

Ono što je privuklo najviše pažnje gledalaca jeste snimak Amerikanke koja je izjavila da je 1998. godine uz pomoć lekara iz Srbije usvojila devojčicu iz Beograda i da je za tu proceduru platila nešto više od 10.000 dolara.

– Godine 1998. moj suprug i ja smo usvojili devojčicu iz Beograda. Usvajanje su ugovorile legalne agencije za posredovanje iz Kalifornije, SAD. Oni su nam obezbedili sve kontakte, a na nama je bilo da se nađemo na aerodromu sa lekarom. On nas je dočekao u svom “jugu” i povezao u svoj stan, gde smo odseli ceo boravak.

Morali smo da mu plaćamo 200 dolara dnevno kako bi nas vozio gde treba, spavanje u njegovom stanu i po jedan obrok svako veče. U njegovom stanu smo upoznali njegovu suprugu, koja je kuvala za nas. Provodili smo zajedno svako veče, nismo nigde izlazili. Uveče smo gledali serije sa njim, sećam se i da su imali i ptice u tom stanu – ispričala je ona, dodavši i da su ona i suprug novac “dali advokatici na ruke”.

Ova Amerikanka tvrdi da je advokatici navodno platila 10.000 dolara u novim novčanicama od po sto dolara.

– Ona je nabavila papirologiju i ugovorila zvanično preuzimanje deteta. Kada je sve završeno, vratili smo se kod lekara koji nas je povezao na aerodrom. Vratili smo se kući s našom malom devojčicom. Sve detalje sam istakla u pismu majkama nestale dece u Srbiji, tako da mogu da odgovore na ostala pitanja – rekla je ova Amerikanka, tvrdeći i da je dala pismenu izjavu kod notara u Njujorku i da je ta izjava kasnije poslata “Udruženju roditelja nestalih beba”, gde je prevedena na srpski.

U pismu koje je poslala majkama nestale dece stoji da je sve, celokupna procedura usvajanja trajala oko osam dana, kao i da je beba nekoliko dana provela u stanu navedenog doktora. Na osnovu dogovora, ona i njen muž su dali 10.000 dolara advokatu, pa i dodatnih 1.000 i donaciju za Zvečansku. Doktoru su platili 2.800 dolara – napisala je u pismu Amerikanka, a preneo portal Blic žena.

Ispovest čoveka kojem su hteli da prodaju ukradeno dete: Nije ti to paradajz da biraš!

151 Shares
151 Shares
Share via
Copy link