Novi Sad

Promenada dobija privremene kanalizacione priključke

Za potrebe privremenog odvođenja vode iz drenažnih bunara u toku probnog rada Tržnog centra „Promenada“, kompanija NEPI Real Estate i novosadski „Vodovod i kanalizacija“ sklopili su ugovor o projektovanju i izgradnji dva privremena priključka na kanalizaciju, roku korišćenja komunalne usluge, kao i načinu naplate te usluge.

Ugovor je zaključen 1. marta ove godine i važiće dok traje probni rad Promenade, piše 021.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ se obavezalo da isprojektuje i izgradi dva privremena priključka ukupne dužine 10 metara. Takođe, ovo javno preduzeće se obavezalo da će radove otpočeti u roku od pet dana od dana kada se ispune određeni uslovi iz ugovora, dok rok za završetak radova iznosi 20 dana.

Narednih godinu dana podzemne vode Promenade idu direktno u kanalizaciju

Za izgradnju dva privremena kanalizaciona priključka, „Vodovod i kanalizacija“ pribavilo je privremenu građevinsku dozvolu, a za potrebe izgradnje privremenih priključaka, kompanija NEPI se obavezala da će investirati u izgradnju priključnih šahtova koji moraju biti izgrađeni u skladu sa projektno-tehničkom dokumentacijom.

Nakon izgradnje priključaka, „Vodovod i kanalizacija“ će dobiti bezuslovnu saglasnost za ulazak u prostor radi održavanja i kontrole svih priključaka i uređaja za merenje količine ispuštene vode, kao i periodične kontrole sastava ispuštenih voda.

Kako je saopšteno, cena projektovanja i izgradnje privremenih priključaka iznosi nešto više od dva miliona dinara.

Izgradnjom priključaka i ugradnjom merača protoka cena komunalne usluge iznosiće 150 dinara bez PDV-a za metar kubni ispuštene vode iz drenažnih bunara.

Glavni izvođač radova na Promenadi povlači novac u Rumuniju

Čitajte Luftiku na Google vestima

42 Shares
Share via
Copy link