Magazin Novi Sad

Glavni izvođač radova na Promenadi povlači novac u Rumuniju

Firma “P.A.B. Vršac”, koja je bila glavni izvođač na izgradnji Promenade, povukla je u poslednjih mesec dana gotovo pola miliona evra u Rumuniju, javlja 021.

Kako je objavljeno na sajtu Agencije za privredne registre, “P.A.B. Vršac” povukao je u decembru u pet navrata “dodatne uplate” u sedište u Rumuniji, odnosno u firmu “P.A.B. Romania”.

Odluke o vraćanju dodatnih uplata registrovane su 28. decembra prošle godine. Kompaniji u Vršcu prvo je uplaćeno 50.000 evra, početkom februara prošle godine, zatim 80.000 evra nekoliko dana kasnije, pa 160.000 evra 25. maja, zatim je 100.000 evra uplaćeno pet dana kasnije, a ista suma uplaćena je sredinom septembra prošle godine. Sav taj novac vraćen je sedištu u Rumuniji krajem 2018. godine.

Inače, od avgusta 2017. godine, pa do decembra 2018. godine, iz kompanije u Vršcu u Rumuniju vraćeno je više od 860 hiljada evra.

Podsetimo, “P.A.B. Vršac” bila je glavni izvođač na izgradnji tržnog centra “Promenada”, a kako je ranije pisao 021, mnogi podizvođači žalili su se da im izvođač nije isplatio radove i usluge za poslednjih nekoliko meseci, a ukupan dug ka podizvođačima, po njihovim navodima, iznosi oko dva miliona evra.

Povodom ovog, firme kojima “P.A.B.” duguje novac,najavile su udruživanje i zajedničko delovanje, kako bi lakše došle do ostvarenja svojih prava.

Narednih godinu dana podzemne vode Promenade idu direktno u kanalizaciju

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

25 Shares
Share via
Copy link