Magazin

Programer iz Novog Sada postao rekorder kviza “Potera”, odbranio 800.000 dinara

milos-rakita-potera
Foto: Printscreen

Novosađanin Miloš Rakita postao je rekorder popularnog kviza “Potera”, pošto je protiv tragača uspeo da odbrani 800.000 dinara.

Programer iz Novog Sada je u prvoj igri odgovorio tačno na 10 pitanja, što mu je donelo 150.000 dinara.

Potom se našao u rundi u kojoj je morao da “pobegne” tragaču. Međutim, Miloš je odlučio da mu priđe i da uzme veću ponuđenu sumu – 800.000, piše 021.rs.

– Od samog početka želim da odem na tu veću sumu, to sam savetovao i svojim kolegama. Video sam kako su prošli bez obzira na to što imaju sjajno znanje, znam koliko je potreban još jedan saborac u finalnoj poteri, ali ja stvarno ne mogu da idem protiv sebe i protiv principa, tako da ću uzeti 800.000 – rekao je Miloš kada se našao pred izborom da li da ide na veću sumu.

To se isplatilo, jer su Miloš i njegov partner u kvizu uspeli da odbrane zarađenu sumu.

Milošu je ovo bio prvi televizijski naslov, a poručuje da se nije borio protiv treme.

– Trema je sve vreme tu, nešto neizbežno. Nešto što grize sve vreme, bitno je samo da ne proguta. Vremenom, progresivno, kako snimanje odmiče, tako je trema sve manja – naveo je Miloš.

Na Instagram profilu “Potere” objavljen je video sa Milošem koji priča o svom iskustvu. Naveo je da mu je samo učešće u kvizu bilo izazov, zbog čega je želeo da ide do kraja.

Od osvojenog novca je želeo da “kupi slike za stan”, ali kako nije bilo dovoljno novca za to, odlučio se za proputovanje Evropom.

Prošle godine je u žižu javnosti došla još jedna Novosađanka zbog svog učešća u “Poteri”. U pitanju je penzionisana profesorka Zmaj Jovine gimnazije koja je odbranila 700.000 dinara.

Novosađanka osvojila 700.000 u “Poteri”, vodi unuke u Egipat jer nikad nisu videli more

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
167 Shares
167 Shares
Share via
Copy link