Beograd Koronavirus Magazin

Epidemiolog Tiodorović potvrdio da lekari imaju sve manji uticaj u Kriznom štabu

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da su na početku epidemije, lekari imali veći uticaj u Kriznom štabu te da su stoga i odluke bile drugačije.

Kako je objasnio, članovi medicinskog dela Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa ranije su predlagali mere koje su sad na snazi i ocenio da bi one do sada dale rezultate da su bile tada uvedene.

“Mi smo na početku pandemije imali veći uticaj nego sada. Treba znati da je medicinski deo Kriznog štaba predlagač, a konačnu odluku o predlogu koji se prosleđuje Vladi donosi Krizni štab u celini”, rekao je Tiodorović.

Tiodorović, koji je član Kriznog štaba, rekao je da pandemija nije samo medicinsko pitanje već i socijalno, psihološko, ekonomsko i političko.

“Mi se ne mešamo u ekonomiju, ali moramo da je poštujemo, jer bez ekonomije nećemo moći da obezbedimo uslove da funkcioniše zdravstveni sistem. Nećemo moći da nabavimo lekove, opremu, sve ono što nam je potrebno”, rekao je Tiodorović.

On je naglasio da je najvažnije očuvanje života, a “to može da se obezbedi samo ako ekonomija funkcioniše, makar sa smanjenim obimom”.

Prema njegovim rečima trenutne mere oročene su do 15. decembra, ali će verovatno biti produžene, prenosi N1.

Na pitanje o merama za novogodišnju noć, on je odgovorio da ne misli da je rešenje policijski sat i da bi ta mera nešto promenila, i da ljudima treba dozvoliti da kupe poklone i proslave praznik u krugu porodice.

“Međutim, nije dobro da budu u restoranima, na organizovanim proslavama, u gužvi. Nama su ljudi koji su stajali u redovima ispred klubova i splavova završili u redovima ispred infektivnih klinika zajedno sa članovima porodice”, rekao je Tiodorović.

Lekari ginu, a vojnicima duplo veća povišica plate

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Aman ljudi, jeste li vi sesni da mi VAS vidimo kao odgovorne za to što se radi ili ne radi. Ne neke tamo noname ekonomiste, pravnike i ostalu skalameriju. VAS i samo VAS vidimo i osuđujemo za sve što nam se događa. Ako vaše predloge ne prihvataju, nije patriotski već maloumno ne distancirati se od ostatka tog “stručnog” štaba. Vas radi i vašeg integriteta kao stručnjaka.

882 Shares
882 Shares
Share via
Copy link