Magazin

Dobijamo kontrolore u prodavnicama koji će nadgledati da li nosite masku

Vlada Srbije usvojila je izmenjenu Uredbu o merama za sprečavanje i suzbijanje kovid-19, kojom se propisuje obaveza za maloprodajne objekte u trgovinskim centrima i sličnim objektima da na vidnom mestu postave obaveštenje o obaveznom nošenju ličnih zaštitnih maski.

Kako je saopšteno iz Vlade, trgovinski objekti će ubuduće angažovati lice koje će biti odgovorno za poštovanje mere nošenja ličnih zaštitnih maski, piše 021.

Vlada Srbije usvojila je i Uredbu o uslovima i kriterijumima usklađenosti državne pomoći kroz dokapitalizaciju učesnika na tržištu radi otklanjanja poremećaja u privredi prouzrokovanih epidemijom kovid-19.

Mera je prevashodno namenjena podizanju likvidnosti učesnika na tržištu putem dokapitalizacije, kao jednim od instrumenata državne pomoći.

Vlada Srbije je, u okviru kampanje za podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije, obezbedila 180.000 evra u dinarskoj protivvrednosti za najuspešnijih devet gradova, gradskih opština i opština, u okviru nagradne igre “Uzmi račun i pobedi 2020”.

Taj nagradni fond biće dodeljen 2021. godine najbolje plasiranim gradovima i opštinama, preko Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, navodi se u saopštenju.

Vlado Georgiev o Kriznom štabu i “ostaloj gologuziji”: Nabijte masketine i gledajte TV

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

204 Shares
204 Shares
Share via
Copy link