Srbija Vesti

Od subote u 12 do ponedeljka u 6 sve se zatvara osim prodavnica, pumpi i apoteka

Krizni štab Vlade Srbije za borbu protiv koronavirusa doneo je odluku da od subote (6. mart) u podne do ponedeljka u 6 (8. mart) ujutru ne radi ništa osim prodavnica, apoteka i pumpi, saopštio je epidemiolog Predrag Kon.

Takođe, od ponedeljka sve srednje škole prelaze na onlajn nastavu.

Na skijalištima i planinama neće raditi ništa što je povezano sa kafićima, nikakve prodavnice, naveo je Kon.

Kon je rekao da će pozorišta moći da rade do 21 sat, pijace će raditi, sportski događaji će biti bez publike, “a ostalo neće moći”. “Gde god su namirnice u pitanju, to će raditi”, rekao je Kon.

On je dodao da će u ponedeljak sve raditi normalno, a na sledećoj sednici Kriznog štaba u utorak odlučiće se o novim merama.

Kon je prethodnih dana govorio da je epidemiološka situacija u Beogradu katastrofalna i da će tražiti zatvaranje svih kafića i restorana na najmanje sedam dana, a posle današnje sednice novinarima je rekao da ne istupa kao član medicinskog dela Kriznog štaba, već celog Kriznog štaba, i da je tu da saopšti ono što je odlučeno.

“Šta je bilo iza vrata, ostavljam za taj događaj. Sasvim sigurno da je bilo razmena mišljenja, ponekad i energičnih. Rezultat toga je da imamo ovo što vam sada prenosim. Nastavićemo da razgovaramo”, naveo je Kon, a preneo 021.

Pozvao je građane da se vakcinišu, jer je “dugotrajno zatvaranje izgleda teška opcija za Srbiju”, ali je dodao i da je nemoguće ne reagovati na pojačnu aktivnost virusa.

On je naveo da će se vakcinacija nastaviti svojim tokom i da je to najvažnija preventivna mera, koja je važnija od bilo kakvog zatvaranja.

“Mi ulazimo u sledeću fazu vakcinacije, tako da će biti pozivanja građana sve više i više iz jednostavnog razloga što samo ta barijera imuniteta može ovo da zaustavi”, istakao je Kon tokom obraćanja medijima.

Struko, gde ste bili pre 4 meseca da zatvarate?

18 Shares
Share via
Copy link