Lifestyle

Prirodni antidepresiv: Sadite, uprljajte ruke zemljom i budite zdraviji

sadnja
Printscreen

Duga zima, preduga pandemija, loše plate, loše vreme, gomila obaveza koje ne stižemo da pokrpimo, perspektiva ne postoji, nervira vas muž, žena, deca, komšije, majstori, ljubimci, Vučić, TV, Đilas i Šolak, Mirko i Slavko… Sve vas nervira i izjeda vam živce. Pre nego krenete rukom ka Bensedinu ili u srećnijoj varijanti Valerijani, možda postoji neko lepše i prirodnije rešenje.

Da li boravak u prirodi pozitivno utiče na vas? Osećate li širenje pluća, čišćenje nerava i povezanost sa svojom suštinom nakon samo par sati provedenih u prirodi?

Boravak u bašti, zelenilu i pored vode zaista leči. Lokacija koja nudi mir biće najtraženija turistička destinacija u skorijoj budućnosti.

Fejsbuk stranica „Zanimljivo“ često svoje pratioce obraduje nekim interesantnim sadržajem. Ovoga puta odlučili smo da vam u originalu prenesemo njihovu objavu.

U zemlji postoji prirodni antidepresiv. To je Mikobakterija vake, bakterija koju nalazimo u zemlji koju ljudi gutaju ili udišu kada provode vreme u prirodi i rade baštenske poslove.

Ova bakterija stimuliše deo u mozgu odgovoran za proizvodnju serotonina (hormona sreće). Većina strastvenih baštovana će vam reći da je njihov vrt njihovo “srećno mesto” a stvarni fizički čin vrtlarstva smanjuje stres i podiže raspoloženje.

Mikobaktrija vake takođe poboljšava kongitivne funkcije, ima uticaj na Kronovu bolest, čak i na reumatoidni artritis. Prirodno dejstvo tih antidepresivnih bakterija u telu mogu se osetiti i do 3 nedelje.

Sadite, uprljajte ruke zemljom i budite zdraviji.

I zaista, stilski beton u koji smo svi takozvani građani već po rođenju uklesani oduzima nam neophodnu životnu energiju. Dovoljno je sebičan da ne vraća davaocima ni delić, a frka i panika na svakom ćošku jednostavno nema smisla.

Sve je više depresivnih i anksioznih ljudi, a pandemija je taj fenomen samo višestruko uvećala. Moramo shvatiti da nas poslodavci i drugi korisnici naše životne energije mogu zameniti u roku od odmah, a da naš život i zdravlje nemaju cenu.

Zato koliko god možete povedite računa o sebi, o mentalnom i fizičkom zdravlju, branite prirodne lepote i budite deo njih.

Terapija medom vrlo lekovita ali i opasna, u Srbiji samo 3 stručnjaka za apiterapiju

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
42 Shares
Share via
Copy link