Magazin Svet

Princ Hari maćehu Kamilu opisao kao opasnu i zlu: “Brat i ja smo molili oca da je ne oženi”

Princ Hari
Foto: EPA/ ANDY RAIN

Intervju princa Harija u kojem spominje svoju maćehu Kamilu izazvao je veliku buru u javnosti.  Ovaj intervju objavljen je pre objavljivanja Harijevih memoara “Spare”:

Princ Hari je napao svoju maćehu, suprugu kralja Čarlsa Kamilu, nazvavši je opasnom i zlom.

Vojvoda od Saseksa je razgovarao sa voditeljem CBS News Andersonom Kuperom, koji je ispitivao Harija o nekoliko navoda koje je izneo o Kamili na stranicama knjige, prenosi Zadovljna.

Pozivajući se na intervju iz 1995. godine u kojem je njegova majka, princeza Dajana, rekla da je Kamila „treća osoba u njenom braku“, Hari kaže da je to priznanje pretvorilo sadašnju kraljicu u u zlikovca, dodajući:

– Trebalo joj je da rehabilituje svoj imidž.

Prema Hariju – koji u svojoj knjizi takođe otkriva da su on i Vilijam molili svog oca da se ne oženi Kamilom – ta želja da transformiše svoj javni imidž učinila ju je opasnom.

čarls i kamila
Foto: Profimedia

On optužuje svoju maćehu da „trguje informacijama“ sa štampom u pokušaju da objave više pozitivnih priča o njoj, pre nego što je senzacionalno sugerisao da će njene „veze“ sa medijima završiti tako što će „ljudi ili tela ostati na ulici“ .

Vojvodin senzacionalni javni napad na Kamilu nastavlja se i u njegovoj knjizi.

U memoarima Hari iznosi slične optužbe protiv Kamile u vezi sa njenim takozvanim ‘konekcijama’ sa štampom, optužujući je da je odavala informacije medijima u okviru ‘kampanje’ za osvajanje krune.

U pasusu u svojoj autobiografiji, vojvoda od Saseksa piše:

– Ubrzo nakon naših privatnih sastanaka sa njom, počela je da razvija svoju dugoročnu strategiju, kampanju usmerenu na brak i s vremenom, krunu (uz blagoslov našeg oca, pretpostavljali smo). U svim novinama su počele da se pojavljuju vesti o njenim razgovorima sa Vilijem, priče koje su govorile o puno malih detalja, od kojih nijedan nije dolazio od mog brata, naravno.

Britanski dvor za sada nema komentar na Harijeve optužbe.

Procureli memoari princa Harija: “Ubio sam 25 ljudi, koristio kokain i oblačio se kao nacista na nagovor brata

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link