Magazin

Skandal na krunisanju: Snimatelj BBC pokušao tajno da snimi najsvetiji deo ceremonije, Čarls „snimio“ njega

krunisanje-kralja-carlsa
Foto: Tanjug/Jonathan Brady/Pool Photo via AP

Snimatelj BBC-a, navodno je bio izbačen sa krunisanja kralja Čarlsa, jer je na probi ceremonije pokušao da snimi „najsvetiji deo“ tog događaja – pomazanje kralja, otkrio je visokopozicionirani izvor za britanski San.

Kako prenosi Index.hr, kralj je krajičkom oka ugledao snimatelja kako na probi održanoj dan pre krunisanja tajno snima sveto pomazanje.

Potajno snimao sveti čin

Prema pisanju britanskog medija, snimatelj je odlutao s mesta koje mu je službeno dodeljeno, pa je usmerio mobilni telefon prema kralju koji se nalazio unutar pregrade u kojoj se odvija taj sveti čin.

– Čarls je uočio snimatelja kako pokušava da ga snimi tokom prolaska kroz najosetljiviji deo ceremonije. Momak s BBC-a izgledao je nemirno dok je vrebao pogledom. Imao je povlašćeno mesto u opatiji – otkriva izvor.

Obezbeđenje je odmah intervenisalo, a snimatelj je suspendovan s posla.

Pocepao akreditaciju

Prema tvrdnjama izvora, voditelj BBC-a potom je na licu mesta pocepao akreditaciju snimatelja, nazvavši njegov potez „ponižavajućim gafom“.

– Ovo je bilo ponižavajuće za BBC i svi su šokirani. Krajnje je neodgovorno da bilo koji novinar u ovakvim okolnostima napusti svoje mesto.

Duboko je zabrinjavajuće što je mislio da je pokušavao da snimi te dragocene trenutke koji su namerno sakriveni od očiju javnosti – objasnio je izvor.

Najsvetiji deo ceremonije

Podsetimo, pomazanje vladara uljem najsvetiji je krunisanja, pa je upravo zato ovaj čin sakriven od očiju javnosti.

Pomazanje pokojne kraljice Elizabete II takođe je bilo skriveno od očiju javnosti, a na krunisanju kralja Čarlsa korišćen je paravan kako bi u tom svetom činu bio skriven od pogleda.

Supruga Mila Đukanovića na krunisanju kralja Čarlsa nosila skupocenu haljinu poznatog brenda (FOTO)

Share via
Copy link