Magazin Poznati

Procureli memoari princa Harija: “Ubio sam 25 ljudi, koristio kokain i oblačio se kao nacista na nagovor brata”

Princ Hari
Foto: EPA/ ANDY RAIN

Princ Hari, vojvoda od Saseksa, poznat je kao “nevaljali momak” britanske kraljevske porodice, a šokirao je javnost svojim istupima nebrojeno puta, još od tinejdžerskih dana.

Hari je u nemilosti oca i brata od kada je odlučio da se sa suprugom Megan Markl, američkom glumicom, preseli u SAD i tako napusti kraljevsku porodicu, a 10. januara treba da budu objavljeni njegovi memoari, pod imenom “Spare” (Rezerva).

Pretpostavlja se da će knjiga biti veliki hit, a kako se približava datum objave, u javnost su procureli i brojni sočni detalji.

Između ostalog, britanski princ je pisao da je tokom vojne službe u Avganistanu ubijao ljude, da je koristio drogu kao tinejdžer, ali i ko ga je svojevremeno nagovorio da obuče nacističku unuformu prilikom jedne zabave.

Imao isti tretman kao ostali vojnici

List “Express” je objavio deo informacija iz knjige. Naime, Princ Hari je priznao da je tokom svoje druge ture u Avganistanu 2012. godine ubio 25 talibana, prenosi Kurir.

Dodao je kako na njih nije gledao kao na ljude, nego kao na “šahovske figure koje je skinuo sa table”. Kako je rekao, broj ubijenih talibana nije ga ispunio zadovoljstvom, ali ga nije ni sramota.

U Avganistanu je bio dva puta: od 2007. do 2008. i ponovo 2012. godine. To je prvi put da je progovorio o vremenu provedenom tamo i o broju ljudi za čije je ubistvo odgovoran.

Hari je otkrio da je učestvovao u šest misija koje su imale za posledicu “oduzimanje ljudskih života”. U “eri Apač helikoptera i laptopova” mogao je, piše, “tačno” da vidi koliko ih je ubio.

Daily Mail piše da Hari nije imao nikakav poseban tretman i radio je, jeo i spavao u istim uslovima kao i ostali piloti. Bilo je to, prema njegovim sopstvenim rečima, “normalno”.

Konzumirao drogu kao tinejdžer, želeo da “bude drugačiji”

Priznao je i da je kao 17-godišnjak koristio kokain, prenosi Sky News.

Na stranama 112 i 113 napisao je: “Naravno da sam tada uzimao kokain. U nečijoj kući, tokom lova, ponuđena mi je linija, i od tada sam nešto više konzumirao…”

Istakao je da mu nije bilo preterano zabavno.

“Nije me to činilo preterano srećnim, kao što je to bio slučaj kod drugih. Ali, jeste činilo da se osećam drugačije, a to mi je bio glavni cilj. Da osećam. Da budem drugačiji”, zapisao je Hari.

Istakao je da je tada bio 17-godišnjak, željan da proba skoro sve što bi promenilo već postavljeni poredak.

“Makar sam hteo da ubedim sebe da je tako. U to vreme, bio sam sposoban da lažem sebe kao što sam lagao članove osoblja kraljevske porodice”, navodi se u memoarima “Spare” koji izazivaju pažnju širom sveta iako zvanično još nisu objavljeni.

Nacističku uniformu obukao na nagovor prnca Vilijama i princeze Kejt

Britanska javnost je bila šokirana kada su osvanule fotografije princa Harija u nacističkoj uniformi 2005. godine.

Princ hari naci uniforma
Foto: Jim Watson / AFP via Getty Images

On je navodno izjavio da su ga njegov brat princ Vilijam i njegova tadašnja partnerka, a danas supruga, princeza Kejt Midlton, ohrabrivali da se tako obuče za zabavu, kao i da su se ”valjali pod podu od smeha” kada su ga u toj uniformi prvi put videli.

Kako navodi Njujork post, koji je imao uvid u isečke iz još uvek neobjavljenih memoara, tada je 20-godišnji princ pitao za savet princa Vilijama i njegovu buduću suprugu da li da obuče nacističku uniformu, ili da se maskira u pilota, na šta su se oni nasmejali i rekli da obuče uniformu, prenosi Politika.

”Pozvao sam Vilija i Kejt i upitao za mišljenje. Nacistička uniforma, rekli su. Kada su me videli, oboje su urlali od smeha. Rekli su da izgleda gore i mnogo smešnije od trikoa koji je Vilijem trebalo da obuče, što je, naravno, bila poenta”, napisao je princ Hari, prenosi Tanjug.

Fotografija princa Harija je izazvala snažnu reakciju javnosti, prenosi britanski San, a on je izjavio da mu je ”veoma žao ako je ikoga na bilo koji način uvredio”.

Izvor: Kurir, Politika

Princ Hari i Megan Markl razbesneli fanove – fotošopirali sina i ćerku (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link