Magazin

Priča dana o neraskidivom prijateljstvu 100-godišnje bake i 2-godišnjeg dečaka tokom karantina

baka i dečak
Printscreen

Kako je pre skoro dve godine nastupio period globalne pandemije i višenedeljnih karantina, mnogi od nas morali su otkriti kreativnu svoju svoje ličnosti kako bi sačuvali psihofizičko zdravlje. Mnogobrojni bliski odnosi prekinuti su, dok su se ipak uspostavljala i neka nova prijateljstva, uprkos propisanoj fizičkoj distanci.

Tako je svetske medije obišla topla priča o prijateljstvu jednog dvogodišnjaka Bendžamina Olsona i njegove prve komšinice, devedesetdevetogodišnje bake Meri Onil. Kada je većina sveta morala da se izoluje od svoje porodice i prijatelja, oni su počeli redovno da se druže u dvorištu koje deli samo jedna ograda.

– Više od godinu dana Bendžamin nije video drugu decu. Nije imao kontakt ni sa kim osim sa porodicom i Meri. Oni su stvorili neverovatno snažnu vezu – izjavila je majka dečaka Sara Olson za ‘Today’.

Prijateljstvo sa Bendžaminom velika je radost za Meri, koja će u decembru napuniti 100 godina. Pre 37 godina je izgubila supruga i sada uživa u društvu malenog dečaka. Njeni unuci i praunuci žive u drugim američkim saveznim državama.

Ispočetka je dečaku mahala preko prozora, a onda je počela da izlazi iz kuće kako bi ga pozdravila. To se na koncu pretvorilo u redovna druženja uz ogradu koja odvaja njihova dvorišta.

Tokom toplijih meseci vole da sede na stepenicama i duvaju balone od sapunice. Meri je Bendžaminu dala i kutiju igračaka koje su pripadale njenom sinu koji je preminuo.

– Ponekad bi ustao, zagrabio šaku peska ili uzeo kamen i dao mi to kao poklon. Zbog njega se osećam dobro – izjavila je Meri, koja Bendžamina i njegovog brata smatra „najbližim unucima“.

Udovica ističe i da joj Bendžamin nedostaje kad je vreme loše pa ne mogu da se druže. To priznanje je Bendžaminovoj mami izmamilo suze na lice.

– Nisam znala da joj nedostaje. Tako sam srećna što imaju jedno drugo. Meri je Bendžaminu stvarno najbolja prijateljica. Ne samo to, ona mu je prva najbolja prijateljica – govori Sara dok briše suze, prenosi yumama.mondo.rs.

Zoran Kesić: Ja sam Srbin. Moji tradicionalni prijatelji su Rusi i Grci. A neprijatelji...

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

116 Shares
116 Shares
Share via
Copy link