Putovanja

Prevare na putovanju i kako ih izbeći

Istraživanje nepoznatog terena gde ne važe ista pravila kao na onom na koji smo mi navikli je jedno od potencijalno najstrašnijih iskustava. Drugačiji mentalitet, nacija i jezik, najčešći su izvori strahova i razlog zbog koga nam je i potrebna sigurnost na putovanjima.

Lažne karte i taksisti

prevare-putovanja-taxi
Pixabay.com

U Parizu ili Londonu vam se može desiti da, dok stojite u redu, priđe nepoznata osoba koja izgleda zvanično i nudi skuplju kartu koja bi vam omogućila da zaobiđete red. I tek kada pokušate da se ukrcate u voz ili uđete u bioskop shvatićete da je karta lažna.

U bilo kojoj državi koju posetite naići ćete na taksiste koji će iskoristiti vaše nepoznavanje destinacije u svoju korist. Vožnjee dužim rutama, nepotrebna skretanja, kočenja, a u ekstremnim slučajevima vozači čak ni ne uključe taksimetar, već vam napamet kažu neku napumpanu cenu.

Smeštaj

prevare-putovanje-autobus-v
Pixabay.com

Često se  prevare dešavaju od strane osobe koja vam pruža smeštaj, bilo direktno i lično, ili indirektno uz pomoć saučesnika. Na ovakve neprijatnosti možete naleteti u Grčkoj ili nekoj od država koje izlaze na Jadransko more. Dobro se pazite.

Ipak, najneverovatniji deo svakog putovanja je što, kada putujete sa nekom od turističkih agencija iz Srbije, morate da očekujete i probleme sa te strane. Autobusi koji kasne, vodiči koji ne poznaju destinaciju, zaposleni koji ne žele da odgovore na pitanja direktno, i najgori scenario – da se autobus uopšte ne pojavi ili da agencija prestane da postoji.

Rešenje

prevara-na-putovanju
Pixabay.com

Srećom, rešenje je odskoro dostupno svima. U neprestanoj smo borbi za informacije, a turističke agencije ih imaju na pretek u poređenju sa nama individualcima, običnim građanima. Putuj Sigurno je rešenje koje smo čekali godinama. Pošto se naš mentalitet verovatno neće uskoro promeniti, svi će hteti da zarade novac brzo i lako, a u tim situacijama ovakav servis je zlata vredan.

Na turističkom portalu PutujSigurno.rs se možete informisati o stanju i opštem utisku o agencijama iz Srbije, kao i informacijama o njihovom poslovanju prethodnih godina. Takođe možete podeliti svoja iskustva sa putovanja ili sa turističkim agencijama i vodičima, jer vaše mišljenje je važno.

U slučaju da ste za nešto laganije štivo, na istom portalu možete pronaći sekciju Svet Putovanja, skup tekstova i vesti o najnovijim dešavanjima iz sveta i interesantnim destinacijama. Ovi saveti mogu savršeno poslužiti kao ideje za vaše sledeće putovanje.

Vodič kroz Tajland za početnike

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

20 Shares
Share via
Copy link