Magazin Putovanja

Srpski tiktoker otkrio najčešću prevaru kojom varaju naivne turiste u Istanbulu (VIDEO)

Istanbul prevara
Foto: Screenshot / Instagram / aleksarupic

Turski megapolis na dva kontinenta godišnje privlači milione posetilaca i važi za popularnu destinaciju srpskih turista, koji žele da iz prve ruke iskuse pravi duh Orjenta.

Reč je naravno o Istanbulu, a jedan srpski tiktoker objavio je video kojim je želeo da podeli svoje iskustvo o prevari, koju je i lično iskusio, a koja je navodno vrlo raširena u ovom gradu.

Naravno radi se o krađi novca, koja je rasprostranjena na najprometnijim turističkim lokacijama, kao i u svakom velikom gradu, ali ovoga puta na vrlo specifičan način, piše Index.

„Ovo je najveća prevara u Istanbulu“ počinje priču Aleksa, dodajući da se njegovoj ekipi to desilo čak dva puta, ali su bili upoznati o čemu se radi.

„Prvo će neki čovek šetati sa četkom i stolicom ispred vas. Vi to nećete ni primetiti, a onda će ‘slučajno’ ispustiti četku par metara ispred.

Prva reakcija koja vam pada na pamet je da je podignete i vratite mu je. Logično. Ali, ako to uradite, on će vam se zahvaljivati i krenuti da vam čisti cipele, navodno besplatno“, ispričao je tiktoker.

@aleksarupic

Da li ste čuli za ovu prevaru? Nama se desila 2 puta, ali hvala bogu znamo fazon. 🤷‍♂️ #fyp #viral #turska #istanbul #putovanje

♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

„Onda će da vam priča neku tužnu priču, a kasnije će da vas juri po ulici, viče na vas i da vam traži pare. Kako ne bi pali na ovu prevaru, samo ignorišite četku koju baci ispred vas i neće vam ništa reći. Ali nikako je ne dirajte“, dodao je.

U komentarima su se javili brojni pratioci, koji su pisali da se i njima dogodila baš ovakva situacija prilikom posete Istanbulu.

Izvor: Index

Najpoznatiji istanbulskI mačak dobio bronzanu statuu

39 Shares
Share via
Copy link