Magazin Svet

Istanbulom odjekuje hit Nade Topčagić, narod slavi poraz Erdogana na lokalnim izborima (VIDEO)

istanbul-erdogan-poraz
Foto: Printscreen

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan priznao je u nedelju istorijsku pobedu opozicije na lokalnim izborima, a građani koji ga ne podržavaju organizovali su slavlje u više delova Turske.

Na društvenim mrežama objavljeni su brojni snimci proslave pobede opozicije na lokalu, a među njima se izdvajaju oni na kojima se peva pesma sa naših prostora.

U pitanju je hit pevačice Nade Topčagić „Jutro je“, koji je u „orbitu“ pogurao i iz „naftalina“ izvukao proslavljeni fudbaler Zlatan Ibrahimović kada je uz njene taktove 2021. godine izašao na scenu italijanskog festivala Sanremo, piše Nova.rs.

I sinoć se Istanbulom orilo „Kad te nema bolje da se nisam ni probudila“, igralo se kolo, ali i vijorila zastava SFRJ.

Pretpostavlja se da su snimci napravljeni u takozvanoj istanbulskoj „Balkanskoj mahali“ u kojoj, kako je ranije pisao BBC, živi oko 200.000 ljudi, od čega su 60 odsto Bošnjaci, a 20 odsto Makedonci.

– Taj deo grada se zvanično zove Jildirim mahala, ali ga ljudi uglavnom znaju kao Balkanska mahala – rekao je 2019. godine za BBC na srpskom Jusuf Emin, novinar i glumac iz Istanbula.

– Tamo uglavnom žive Balkanci iz Raške oblasti, Sjenice, Tutina, Rožaja, Bijelog Polja… Naravno, uglavnom su Bošnjaci, a ima i Makedonaca.

On je ispričao da u tom delu grada ima i bosanskog bureka, ćevabdžinica, kao i da postoje restorani „Avlija“ i „Prava pita“.

Posle prebrojavanja 95 odsto glasačkih listića širom zemlje, turska opozicija je nanela najgori izborni debakl vladajućoj Partiji Pravde i razvoja (AKP).

Glavna opoziciona partija, Republikanska narodna partija (CHP) pobedila je u Istanbulu i Ankari, dva najveća grada u Turskoj, i sprema se da preuzme i druge gradove, kao što je Bursa, veliki industrijski grad na severozapadu koji je preuzet od AKP-a od 2004.

Erdogan je sinoć iz sedišta svoje stranke u Ankari i pred potištenom, neobično tihom masom, obećao da će „poštovati odluku nacije“.

Ibra ponovo napravio šou na San Remu, hit Lepe Brene odjekivao čuvenim festivalom (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link