Lifestyle Ljubimci

Najpoznatiji istanbulskI mačak dobio bronzanu statuu

Mačak Tombili je postao maskota turskih ulica, zbog svog opuštenog stila.

Sećanje na ovog mačka trajno je sačuvano u vidu statue koja je postavljena na njegovom omiljenom mestu.

Tombili, kako su ga zvali, bio je poznat na ulicama Istanbula gde je živeo. Ne zna se da li je imao svoj dom, ali umiljati, buckasti mačak dobijao je obilje pažnje i hrane od ljudi.

Njegova popularnost proširila se van granica Turske, nakon što je njegova slika podeljena online, a kasnije i na društvenim mrežana. Zbog svoje karakteristične ležeće poze postao je utelovljenje opuštene mačke.

Mnogi su nakon njegovog uginuća ostavili pisamca na njegovoj omiljenoj klupi, sa porukama poput ove koja prevedene na Redditu: “Živećeš u našim srcima. Maskota naših ulica, voljeni Tombili izgubio je borbu za život nakon jednog meseca i sklopio oči 1. avgusta.”

tombili macka

Ubrzo je pokrenuta peticija za postavljanje bronzane statue tako da njegov duh može nastaviti da leškari na njegovom omiljenom mestu u Istanbulu.

Statua je otkrivena za javnost – za sve one koji su ga zvali svojim prijateljem i ljubimcem, kao i za druge radoznale ljubitelje mačaka, kako bi mogli odati poštovanje mačku koji je znao uživati u malim stvarima u životu – piše magazin Buka.

5 životnih lekcija koje sam dobila od svoje mačke

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.3K Shares
1.3K Shares
Share via
Copy link