Magazin

Preminuo legendarni radijski voditelj Zoran Modli

Danas je saopšteno da je preminuo jedan od pionira našeg radijskog voditeljstva, jedan od prvih di-džejeva na našim prostorima i nekadašnji pilot Zoran Modli (71), javlja N1.

”Dragi naši slušaoci, sa ogromnim žaljenjem vas obaveštavamo da nas je zauvek napustila legenda radijskog etra, gospodin Zoran Modli. Večna mu slava i hvala!”, navela je Radio Laguna na svojoj Fejsbuk stranici.

Dragi naši slušaoci, sa ogromnim žaljenjem vas obaveštavamo da nas je zauvek napustila legenda radijskog etra, gospodin Zoran Modli. Večna mu slava i hvala!

Gepostet von Radio Laguna 93,7 am Sonntag, 23. Februar 2020

Modli je počeo karijeru disk-džokeja početkom sedamdesetih godina dvadesetog veka u beogradskim diskotekama.

Izdao je ploču “Zoran Modli i leteća diskoteka” i bio je urednik jedne rubrike u muzičkom magazinu “Džuboks”. Modli je sa Borom Đorđevićem početkom 1975. godine osnovao grupu “Hajduk Stanko i jataci”, u kojoj je bio pevač, ali su imali samo dva singla.

Bio je veoma popularan radio voditelj tokom osamdesetih kada je imao emisiju “Ventilator 202”, sve do 1987. godine, nakon čega se posvećuje više karijeri pilota na velikim putničkim avionima.

Posle više od 20 godina provedenih u “Jatu”, gde je upravljao “boingom727”, nastavio je pilotsku karijeru kao kapetan u privatnoj aviokompaniji “Princ Aviješn”, sve do 15. jula 2010. godine, kada je doživeo udes na aerodromu Brač skliznuvši sa piste mlaznim poslovnim avionom. Avion je izgoreo, ali su posada i putnici izašli nepovređeni.

Nakon ovog udesa, Modli je napustio karijeru pilota. Do detalja je opisao svoj poslednji let u prvom poglavlju “Pilotske knjige”.

Emisiju “Modulacije” Modli počinje na tada novoosnovanom radiju “Pingvin” u maju 1993. godine.

Od 2000. pokreće emisiju “Zair” (Zakon akcije i reakcije)] koja je godinu dana emitovana na radiju Beograd 202 (danas se emituje na beogradskom Radiju Laguna i na više nezavisnih radio stanica u Srbiji i regionu).

S obzirom na to da je radio i kao profesionalni pilot i instruktor letenja, Modli je pisao i knjige namenjene popularizaciji pilotskog poziva, i to ukupno sedam naslova.

Hiljadito izdanja kultne emisije ZAIR (Zakon Akcije i Reakcije) legendarnog radijskog voditelja Zorana Modlija emitovano je pred Novu godinu 21 decembra na radiju Laguna, a Modli je tim povodom izjavio:

“Tehnološka invazija promenila je gotovo sve u našim životima, pa je i emisija tematski postala mnogo opštija nego što sam davnih dana planirao. Možda je ZAIR po nekim merilima i elitistička emisija ukoliko se uporedi sa prosečnim nivoom na kom se publici obraćaju tiražni srpski mediji; po meni, ZAIR ipak ima da pređe još mnogo FM kilometara da bi dostigne pamet svojih stalnih slušalaca. Ne znam koliko ih je, ali za mene ostaje bitno samo jedno: nema veze koliko njih te sluša, važno je ko te sluša.

Modlijeve emisije iz 2019. godine možete da preslušate OVDE.

Reči srpskog pilota dok leti iznad Srbije odzvanjaju i nakon 20 godina

OGLAS

PARTNERI SAJTA


441 Shares
441 Shares
Share via
Copy link