Srbija

Pilot poginuo u padu malog aviona kod Batajnice, oglasio se njegov sin: „U šoku sam“

poginuo-pilot-batajnica
Foto: Youtube/TangoSix

Mali ultralaki avion Esqual VM-1C srušio se danas oko podneva u Batajnici i tom prilikom je poginuo pilot Aleksandar Arsić.

Kako javlja N1, Hitna pomoć je konstatovala smrt jedne osobe u njivama u Batajnici, potvrđeno je iz MUP-a.

U avionu nije bilo drugih ljudi.

Avion je pao na vrlo nepristupačno područje, javljeno je da se vidi dim, a na teren su upućeni policija, hitna pomoć i vatrogasci. Kako javlja portal N1, požar je u međuvremenu ugašen.

Rukovodilac letenja na sportskom aerodromu „13. maj“ Boško Todorović rekao je da je vodio taj let i potvrdio da je izgubio kontakt sa pilotom.

Dodao je da se pretpostavlja da je uzrok pada aviona otkaz na komandama.

Nedaleko od mesta pada letelice nalazi se aerodrom „13. maj“. Aerodrom „13. maj“ nalazi se u Zemun Polju, 10 kilometara zapadno od centra Beograda. Na Aerodromu je centar za obuku pilota ultralakih vazduhoplova.

Sin potvrdio tragičnu vest

Poslednja poruka koju je poslao stradali pilot Aleksandar Arsić je da mu ne rade komande. Vest o njegovoj pogibiji za medije je potvrdio njegov sin.

– Da, došlo je do pada aviona. Saznao sam i ja malopre, ne znam šta se tačno desilo. U šoku sam – dodao je za Blic sin pilota Aleksandra Arsića koji je stradao danas kada se letelica srušila u bliizini auto-puta Beograd – Novi Sad.

Arsić je i vlasnik aviona koji se danas srušio u Batajnici.

Kako saznajemo, u avionu je bio samo pilot Aleksandar Arsić koji je poleteo sa aerodroma „13. maj“ u Zemun Polju, kada se ubrzo avion srušio u njivu.

– Poleteo je i nakon 4-5 minuta je imao neki otkaz. Nije mogao da upravlja letelicom i srušio se u obližnje kukuruze i zapalio – navodi sagovornik.

Prema saznanjima „Blica“, avion je pao kod autoputa Novi Sad-Beograd, u visini nadvožnjaka u Batajnici u njivu. Hitna pomoć je konstatovala smrt pilota Aleksandra Arsića.

– U jednom trenutku je javio da mu ne rade komande – priča izvor.

Odmah nakon nesreće, Helikopterska jedinica MUP-a Srbije poslala je dežurni helikopter u pretragu i letelica je locirana za manje od 10 minuta.

Scene su bile dramatične, gusti dim je kuljao iz kukuruzišta, a policajci su krenuli pešaka kako bi se što pre probili do lica mesta, jer je u pitanju nepristupačni teren.

Avion koji se srušio je ultra-laki avion Esqual VM-1C registracije YU-A299.

Ultralaki avion „Esqual VM-1“ prvi put je predstavljen u julu ove godine. Proizvodi ga fabrika u Švedskoj čiji je vlasnik nastradali Aleksandar Arsića.

Prototip je ove godine nekoliko puta posetio Srbiju, gde je pilote sa njegovim karakteristikama upoznao njegov vlasnik i proizvođač Aleksandar Arsića. koji je nažalost danas u njemu nastradao.

Četvoro dece preživelo 40 dana u džungli nakon pada aviona, majka tražila da je ostave i traže pomoć

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link