Balkan Vesti

Preminuo Saša Zalepugin, zlatni dečko YU televizije

sasa zalepugin
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Saša Zalepugin preminuo je noćas (25. novembar) u bolnici od posledica moždanog udara koji je doživeo u nedelju, 16. oktobra.

„Zbogom dušo moja, jedino moje – čekaj me“, oprostila se od Saše na Facebooku njegova supruga Tihana Harapin Zalepugin.

Jedan od najpoznatijih voditelja bivše Jugoslavije

Nekadašnji novinar i urednik Nedeljnog popodneva imao je 91 godinu.

Zalepugin, koji je rođen u Sarajevu, bio je jedan od najpoznatijih televizijskih voditelja bivše države, a mnogi su nedeljna popodneva provodili uz njegov glas.

Završio je gimnaziju u Pazinu, a zatim diplomirao slavistiku na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na RTV-u Zagreb počeo je raditi 1966, najpre kao urednik emisije Kulturna panorama, a 1968. kao urednik Kulturnog programa TV-a Zagreb.

Bio je urednik i Zabavnog program TV-a Zagreb od 1971 do 1973., kada je započelo uređivati i voditi seriju mozaičnih emisija pod nazivom Nedeljom popodne u trajanju od 4 sata. Ova emisija 1983. dobila je naziv Sastanak bez dnevnog reda, piše u biografiji na Zalepugin.com.

Tihana i Saša u braku preko 30 godina

Saša i Tihana bili su u braku više od 30 godina. Upoznali su se na jednoj modnoj reviji na Hvaru 1975. godine. Na tom ostrvu već godinama provode svako leto.

„Hvar je za mene i Sašu ‘naš otok’ jer smo se tamo upoznali 1975. godine, dok sam ja radila kao manekenka, a on kao režiser. Tu smo se zapazili, a ljubav se dogodila 14 godina kasnije te smo se vjenčali 1992. godine“, rekla je Tihana u jednom intervjuu pre nekoliko godina.

Izvor: Index

Popularni voditelj napustio Srbiju jer su mu dugovali 8 plata, u Beču vozio taksi po 12 sati da prehrani porodicu

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

104 Shares
104 Shares
Share via
Copy link