Magazin

„Ženama starijim od 50 godina je prošlo vreme“: Poznati voditelj šokirao izjavom pa „popio“ otkaz

cnn voditelji
Foto: Profimedia

Dugogodišnji i sada već bivši voditelj CNN-a Don Lemon, šokirao je mnoge nedavnom izjavom da potencijalna kandidatkinja za predsedničke izbore u Americi 2024. Niki Hejli (51) i ostale žene starije od 50 godina nisu u najboljoj formi. Dobio je otkaz bez preciziranja razloga te odluke.

– Ceo ovaj razgovor o godinama je neprijatan. Mislim da je to pogrešan put. Ona kaže da ljudi, znate… političari odjednom nisu u najboljim godinama. Niki Hejli nije u najboljim godinama. Oprostite. Žena je u najboljim godinama u svojim dvadesetima i tridesetima, rekao je Don Lemon.

Komentar Lemona mnogi su ocenili kao seksistički, a među onima koji su ga kritikovali bili su voditelj CNN-a Kiris Lič, Niki Hejl koja je u međuvremenu rekla da će sadašnji predsednik SAD Džo Bajden živeti još pet godina i Oskarkovka Mišel Jeo, piše variety.com. Kritikovali su ga i gledaoci, a pojedine kolege su van kamera stale na njegovu stranu.

Sporna izjava desila se sredinom februara, a CNN je nedvano saopštio da je Don Lemon otpušten.

„Mogao je neko u upravi da ima barem toliko pristojnosti da mi to direktno kaže“, napisao je on na Tviteru dok su iz te medijske kuće rekli da je on imao šansu da se sastane sa nadređenima, ali da se umesto toga oglasio na ovoj mreži. Zahvalili su mu se na saradnji i poželeli sve najbolje u karijeri.

Taj voditelj dugo je vodio emisije u udarnom večernjem terminu, a odnedavno je bio domaćin „CNN This Morning“.

Izvor: Blic žena

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link