Srbija Vesti

Preminuo je Aleksandar, nesrećnik čije su molećive reči slomile Srbiju (VIDEO)

aleksandar
Aleksandar Vladimirov, foto: printscreen

Sam, gladan, siromašan i bolestan… Ovako se u samo četiri reči može opisati život Aleksandra Vladimirova, meštanina mahale Laloš, koji je pre samo mesec dana javno pričao kako je gladan i da nema ni za hleba, a koji je pre dva dana pronađen mrtav u svojoj kući.

Komšije kažu da se ne zna tačno vreme Aleksandrove smrti, te navode da je u lekarskom izveštaju zapisano da je preminuo usled krvarenja zbog nedostatka lekova.

– Ne zna se ni kada je zadnji put jeo – tvrde komšije nesrećnog čoveka, prenosi portal „Rešetka“.

Aleksandar je bio jedan od žitelja romske mahale nadomak Bosilegrada koji žive u limenim kontejnerima i kućama bez vode, kupatila, kanalizacije i struje. O njihovim mukama Dojče vele je nedavno snimio reportažu. Tom prilikom, Aleksandar je pred kamerama izneo svoje stanje.

– Ti mi daješ preko zime socijalnu pomoć, nešto da kupim lekove, nešto da kupim drva, nešto da kupim hranu, da nekako preživim. A, preko leta vikam, treba da se nešto tura u usta, da se nešto jede. Evo i sada trenutno nemam za leba, idem dole da molim predsednika (opštine) ako hoće da mi da 100 dinara, 200 dinara da kupim leb, i tako – govorio je on tada, pomirljivim glasom.

Od trenutka kada se pojavio u medijima, pa do smrti, prošlo je jedva mesec dana. Ono što boli, jeste činjenica da niko nije dva dana proverava šta se dešava sa njim, ima li lekova i hleba makar.

Nažalost, nije imao.

Izvor: Blic

Srpsko selo u kojem vlada zavet ćutanja, regrutni centar za prosjake i mesto strašnih zločina

18 Shares
Share via
Copy link