Magazin

6 nesrećnih loto dobitnika kojima su droga, bahanalije i lažni prijatelji ‘došli glave’

prosjačenje
Foto: Borna Filic/PIXSEL, ilustracija

Nema onoga ko nije maštao o dobitku na lutriji, o famoznih million evra koje bi uložio u stanove, vikendice, biznise i naravno, podelu familiji i prijateljima.

Međutim, dobitak na igrama na sreću ćesto može biti pakleno iskustvo ako među rođacima i prijateljima imate nezajažljive, gramzive i ozlojeđene ljude koji odjednom veruju da njima pripada deo vašeg.

U drugim slučajevima, sami dobitnici lutrije ne mogu da se obuzdaju pa kreće bezobzirno trošenje, davanje, žurke i kockanje što ih na kraju ostavlja gore nego što su počeli.

U tekstu na portalu Beograd.in nabrojano je nekoliko dobitnika na lutriji koji su uspeli da izgube sve, a neretko i najmilije-rečju dobitncii kojima je novac uništio život.

Davao i šakom i kapom, umro potpuno sam

Džek Vitaker je 2002. godine osvojio Poverball džekpot od 314 miliona dolara, što je u to vreme bila najveća nagrada na lutriji u istoriji. Građevinski radnik iz Zapadne Virdžinije, poznat po svojim ogromnim kaubojskim šeširima i još većoj ličnosti, ostaje jedna od najekstremnijih upozoravajućih priča o moći lutrije da uništi živote.

Vitaker je uživao u sposobnosti da daje poklone, što je činio sve dok nije ponestalo novca, donirajući hrpe novca crkvama, konobaricama u restoranima, članovima porodice, strancima i svom lokalnom striptiz klubu.

Njegov život se pretvorio u previranja, navodi ABC News. Žena mu je otišla, izgorela mu je kuća, prekršio zakon, ćerku je izgubio od raka, a unuku zbog droge. 2020.

Rožer je hteo da postane rok zvezda

Brak Lare i Rodžera Grifitsa okončan je razvodom manje od jedne decenije nakon što je britanski par osvojio džekpot od 2,2 miliona dolara.

Rodžer je jurio svoje snove o rok zvezdi i potrošio veliki novac za svoj bend da izda album. Lara je osetila ukus života dok je par plaćao egzotične automobile, skupu kuću, dizajnersku odeću i skupu privatnu školu za svoju ćerku.

Ubacili su stotine hiljada dolara u otvaranje salona, gde je Lara kasnije radila kao zaposlena da bi sastavila kraj s krajem.

Na kraju, par je ostao sa manje od 10 dolara.

Sve potrošili na besna kola i avione a onda se navukli na drogu

Pet godina nakon što je stanovnik Kentakija Dejvid Li Edvards osvojio džekpot od 27 miliona dolara, ostao je bez novca i živeo je u skladištu sa svojom ženom. Par je protraćio svoje bogatstvo na tipične poslastice koje potapaju toliko srećnih dobitnika. Kupili su desetine vrhunskih automobila, vila i avion.

Do 2006. godine, par je prešao u zavisnost od droge, a samo 12 godina nakon što je pobeda promenila tok njegovog života, Dejvid Li Edvards je umro sam.

Lažni prijatelji joj sve uzeli

Keli Rodžers je bila još jedna srećna Britanka koja je dobro zaradila kao veoma mlada, ali je bila još zelenija i manje spremna da upravlja svojim novcem od Mikija Kerola. Kada je Rodžers 2003. godine osvojila 2,3 miliona dolara, imala je samo 16 godina.

Deceniju kasnije, 2013., u banci joj je ostalo samo oko 2.500 dolara. Ona je izgubila dobitak najviše zbog droge. Rodžers je izgubila oko 300.000 dolara samo na kokain. Ostatak je potrošila na plastičnu hirurgiju, odeću, poklone i žurke.

Najmlađoj britanskoj dobitnici lutrije kasnije je zabranjeno da vozi nakon što je imala udes dok je bila pod drogom. Daily Mail je 2021. objavio da je Rodžers bez novca i da živi od državnih beneficija u dobi od 33 godine, 18 godina nakon što se obogatila.

Ranije je za medije izjavila da joj je loto premija donela više štete nego koristi. Kaže da su je kada je postala bogata okružili lažni prijatelji koji su trošili njen novac i da je iz jedne propale veze srljala u drugu.

Kako je svojevremeno pisao The Sun, Keli je potrošila gotovo dva miliona evra na odeću, žurke, provod sa prijateljima i familijom.

Dobio 12 miliona evra a danas radi za 10 funti na sat

Majkl Karol (36) imao je samo 19 godina kada je dobio 10 miliona funti (oko 11,7 miliona evra) na lotou. Međutim, od silnog bogatstva mu nije ostalo ništa, piše DailyStar.

Milione je potrošio na alkohol, drogu, luksuzna letovanja i ljubavnice, zbog čega ga je supruga Sandra napustila.

– Probudim se, uzmem tri crte i popijem pola flaše votke pre nego što ustanem – hvalio se Majkl, koji je tvrdio da mu je kroz krevet prošlo 4.000 žena.

Ubrzo je postao alkoholičar, dan nije mogao da mu prođe bez dve flaše žestine.

Ovaj momak danas radi sedam dana u nedelji i zarađuje 10 funti na sat. Ipak, kaže da ne žali što je spiskao silne milione.

– Ništa pogrešno nisam uradio. Živeo sam kao car 10 godina. Ne živim u prošlosti i ne kajem se zbog stvari koje sam uradio. Ne bih hteo da vratim vreme – tvrdi ovaj momak.

Dala familiji 20 miliona a oni je se odrekli, bilo im malo

Džilijan Bajford (43) se razvela od svog supruga Adrijana samo 15 meseci nakon što su osvojili neverovatnih 148 miliona funti na lotou. Dobitni tiket uplatili su u avgustu 2012. godine i delovalo je da njenoj sreći neće biti kraja. Nažalost, brak je brzo upao u krizu.

Tu nije bio kraj njenim mukama. Četiri godine nakon što se obogatila prekinula je svaki kontakt sa svojom porodicom, kojoj je dala 20 miliona kada je preuzela dobitak.

Ona kaže da su je se otac, majka i brat odrekli, iako su se stalno razmetali novcem koji im je ona dala.

– To je tako tužno. Novac je trebalo sve da usreći, a umesto toga od svih njih je napravio gramzive i zahtevne ljude – kaže Džilijan koja i sama ima dvoje dece.

Ni u ljubavi nije više bila srećna. Pre nekoliko godina otpočela je vezu sa humanitarcem, koji je na kraju bio nasilan prema njoj. Kada se saznalo za njenu vezu trpela je i nasilje na internetu, jer su je ljudi optuživali da je partnera lažno optužila za nasilje.

Izvor: beograd.in

Žena u jednom danu osvojila 2 loto premije: Nerealna priča sa ludim krajem

26 Shares
Share via
Copy link