Magazin Srbija

Preminuo anesteziolog Maksimović: 9 meseci se borio za naše živote pa izgubio svoju bitku sa koronom

Anesteziolog iz KBC „Dragiša Mišović“ dr Nenad Maksimović (37), čije smo reči sa knedlom u grlu čitali letos, a koji je sve vreme radio u crvenoj zoni, danas je i sam prminuo od koronavirusa.

Prema podacima Sindikata lekara i farmaceuta bitku sa koronom izgubilo je više od 60 lekara, a među njima je i Maksimović, anesteziolog star 37 godina.

– Moj mladi, divni, dragi i plemeniti prijatelj preselio se u večnost, među zvezde gde je oduvek pripadao. Tugovaće njegova neutešna baka Olga, bio je život njen, pamtiće ga pacijenti, prijatelji, kolege. Po humanosti, dobroti, ljubavi koju je delio bez zadrške. Nikada ga oplakati neću – napisano je na društvenim mrežama u oproštajnim porukama ovom lekaru.

Pre nekoliko meseci, Nenad je u nekoliko rečenica na društvenoj mreži Fejsbuk opisivao rad na prvoj liniji fronta u borbi protiv virusa korona, borbu pacijenata, apelovao je na ljude da se čuvaju i davao podršku svim svojim pratiocima.

Prošao je 8 sat smene . Pauze su sve kraće jer su bolnice gotovo pune . Dolaze novi i novi slučajevi .. U skafanderu …

Posted by Nenad Maksimovic on Wednesday, 8 July 2020

„Prošao je osmi sat smene. Pauze su sve kraće jer su bolnice gotovo pune. Dolaze novi i novi slučajevi. U skafanderu jedva dišeš. Više i ne gledaš na sat kad će kraj smene, jer sati su sve sporiji. Onda čuješ da se nešto dešava u gradu, da je svuda policija, da su oklopna vozila na ulicama! Gledaš u monitor jedan, dva, devet… Vrti ti se po glavi ‘sad će svi u Urgentni’… Onaj zidani pre 40 godina. Pomisliš na svoje kolege u prepunjenim ambulantama prijema… Kome je teže? Da li tebi mokrom u skafanderu ili njima u krvi i jaucima slomljenih nogu, vilica, rebara. Ko je ovde žrtva, a ko heroj… Ko je broj? Ko ispljuvak? Sutra je novi dan. Za novih 8 sati… Za više sreće sa obe strane“, napisao je dr Nenad Maksimović u iskrenoj ispovesti na svom Fejsbuk profilu letos.

Nenad je bio onaj koji je pomagao pacijentima na respiratorima, a kako je ranije rekao pacijenti su uvek na prvom mestu anesteziolozima o čijem poslu se, kako je on rekao, zapravo ne zna dovoljno, piše Blic.

“Maksimović se nedeljama borio protiv korone i bio je na respiratoru, na neopisivu žalost tu bitku je izgubio”, potvrđeno je u bolnici “Dr Dragiša Mišović”.

Žena obolela od korona virusa gledala kako joj majka umire u susednom krevetu

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

690 Shares
690 Shares
Share via
Copy link