Magazin

Preminula Mica Trofrtaljka: Pevala Titu, doživela izdaju i živela čisti rokenrol

U medijima je odjeknula vest da nas je napustila pevačica Milica Ostojić poznatija pod nadimkom Mica Trofrtaljka.

Ona je preminula u 77. godini, a kako otkriva njena bliska rođaka za „Blic“ to se dogodilo 6. marta.

– Komšinica mi je saopštila da je Mica prekjuče preminula. Dugo je nisam viđala, a živela je tu u kraju. Ona je otišla u starački dom u Soko banji, jer se nije osećala baš najbolje. Čeka se da joj dođe sin iz Francuske. Ćerka je svake nedelje išla u dom da je obilazi i posećuje. Baš je ovde svraćala pre neki dan i rekla da je Mica veoma loše. Bila je dementna i imala visok šećer – rekla je rođaka za „Blic“.

Kada se spomene ime Mice Trofrtaljke, koja je umrla u 77, godini, mnogima odmah u sećanje naviru dvosmislene pesme kao što su „Davorike dajke“, „I labavi ume da zabavi“, „Predem vunu i kučinu“, „Drž’ se, ćerko, čvrstog kursa“, „Rđavome kupcu i dlake smetaju“ i mnogi drugi.

Buran život i teško odrastanje

Ipak, malo ko zna pevačicinu životnu priču. O njenom burnom životu malo toga se zna u javnosti.

Micino detinjstvo je bilo veoma teško budući da je bez majke ostala kada je imala svega pet godina.

Njen otac se ubrzo ponovo oženio i dobio dvoje dece, koje je uglavnom Mica čuvala. Tokom odrastanja prisustvovala je mnoštvu svađa i fizičkih obračuna između oca i maćehe.

Susret s ministrom

Set na snimanju filma „Sveti Georgije ubiva aždahu“ Mica, osim po ulozi, pamtila je i po poseti nekadašnjeg ministra ekonomije Mlađana Dinkića.

– Došo on sa ženom, a ja brže-bolje stresem prašinu i krenem da ga pitam ono što me odavno muči. Priđem ja njemu i pitam ga: „Gospodine ministre, krenem ja u kupovinu u Čačak, desi se da nešto zaboravim, pa se u istu prodavnicu vratim posle dva-tri sata. Kad ono što tražim, poskupelo. Pitam trgovce: „Ljudi, šta je ovo?“, a oni mi kažu: „Pitaj Dinkića“. E, sad ja vas pitam, o čemu se radi? On me pogleda i crče od smeha – rekla je ona jednom prilikom.

Udala se u sedamnaestoj godini za čoveka koga je pre toga srela svega tri puta. Muž Radoslav bio joj je najveća podrška i kako veli, da nije bilo njega, ne bi bilo ni Mice Trofrtaljke.

Krađa fotografije

Micu su novinari čak i pljačkali. Ukrali su joj fotografiju na kojoj je ona na plaži u kupaćem kostimu, što je doživela kao izdaju.

– Samo nekoliko nedelja pre toga jedan list mi je ponudio tadašnjih 2.000 dinara da se slikam u bikiniju za naslovnu stranu. Ma kakvi, nisam htela da čujem. Moj pokojni muž meni tada kaže: „Slikaj se, Mico, ja bi se za te pare skinuo go ako treba“. Posle te ponude iz istog lista je došla ekipa novinara da pričaju sa mnom. Negde u kući jedan od njih je pronašao sliku sa mora, u bikiniju, ukrao je i objavio, pa sad ti meni reci ko je tu lud – jadala se svojevremeno Mica, koja je prodavala milionske tiraže ploča.

Samo za Titove uši

Titu je pevala davne 1968. godine.

– Bilo je to u Domu sindikata na dodeli zlatnih i srebrnih ploča. Tito i Jovanka su sedeli u prvom redu, a ja sam pevala svoj najveći hit „Davorike dajke“. Kada sam sišla sa scene, prišao mi je neko iz organizacije i rekao da drug Tito traži da se vratim na binu i otpevam „Nišku banju“. Ih, jedva sam dočekala. Dok sam trčala ka bini pritrčao mi je neko iz protokola i održao slovo da se ne vrckam i ne izvodim kojekakve ludorije. Ali ja čim sam se dohvatila mikrofona i videla da je Tito odlično raspoložen, počela da igram čoček, njišući kukovima, i svim što uz tu igru ide. Cela dvorana me pratila aplauzom na čelu sa Titom i Jovankom – rekla je bila Milica.

Njene pesme će se sigurno dugo pamtiti.

Bila je velika folk zvezda, umrla je u 39. godini u Novom Sadu, danas je niko ne pamti

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


691 Shares
691 Shares
Share via
Copy link