Koronavirus Vesti

Preminula beba rođena sa koronavirusom

beba

Beba iz Kragujevca, koja je inficirana korona virusom i poslednjih dana se nalazila na respiratoru, preminula je danas u dečjoj Univerzitetskoj klinici Tiršova.

Beba stara devet dana, zaražena koronavirusom, je tokom jučerašnjeg dana u veoma teškom stanju prebačena iz Kliničkog centra Kragujevac u Beograd.

Tokom lečenja od infekcije kovida 19, koja je kod bebe potvrđena odmah po rođenju, u KC Kragujevac su primenjene sve terapijske procedure neophodne u lečenju infekcije kovidom u neonatalnom uzarstu.

Kako je saopšteno, tokom lečenja, zbog razvoja multisistemskog popuštanja svih organa, novorođenče se uz lekarsku pratnju prebacuje u dečju Univerzitesku kliniku u Tiršovoj, zbog nastavka lečenja, koje podrazumeva i zamenu bubrežne funkcije i lečenje respiratornog distresa i sekundarne plućne hipertenzije u neonatalnoj kovid jedinici intenzivne nege, piše RTS.

“Na primenjenu terapiju tokom lečenja ne dolazi do poboljšanja, pogoršava se multisitemsko popuštanje, što dovodi do smrtnog ishoda bebe”, navedeno je u saopštenju.

Brazilski soj mutira i postaje opasniji, u Srbiji još nije registrovan

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

757 Shares
757 Shares
Share via
Copy link