Dogadjaji Lifestyle

Premijerno u Novom Sadu Kinga Mezei u ulozi Edit Pjaf

Rediteljka i glumica Kinga Mezei će novosadskoj publici premijerno prikazati život i delo Edit Pjaf kroz 20 njenih najlepših pesama. Ova premijera je nesvakidašnja po tome što predstavlja spoj predstave i koncerta.

edit-pijaf-predstava
Izvor: Novosadsko pozorište

Kinga Mezei je pre 13 godina tumačila ovaj lik proslavljene umetnice, a sada će imati priliku da to učini na datum kada se obeležava 100 godina od rođenja Edit Pjaf.

– Danas drugačije vidim ovu umetnicu i želela sam da je predstavim kroz njene ne toliko poznate, ali lepe pesme kojima ćemo dočarati emocije, osećanja, njen život i vreme u kom je živela – kaže rediteljka.

predstava-novosadsko-pozori
Izvor: Pixabay ©

Iako je Kinga učila francuski jezik priznaje da joj je teško da otpeva šansone Edit Pjaf. Ona će se ovog puta naći u ulozi Edit Pjaf, ali i u ulozi rediteljke.

– Nije lako biti na sceni i u isto vreme razmišljati o svetlu, dekoru, proekciji, ali srećom tu su kolege koje mi pomažu u tome – kaže Kinga i dodaje da je premijera predstave trebo da bude prošle godine, ali će se zbog okolnosti ona igrati ove godine u Novom Sadu i to baš na datum kada bi Edit Pjaf punila 100 godina.

premijera-predstave
Izvor: Pixabay ©

Edit Pjaf nazivaju ikonom francuskih šansona. Velika umetnica ,dama, mit, legendai inspiracija drugim umetnicima. Prvu je šansonu otpevala kada je imala 15 godina, da bi pesmom “Mon Legionare” doživela veliki uspeh. Posle Drugog svetskog rata je počela njena velika karijera, malo je reći das u se najpoznatije pozornice sveta otimale za njene nastupe.

Kinga Mezei ističe da će publika najbolje doživeti ovu proslavljenu umetnicu, njena dela i sve ono što je ostavila iza sebe, kroz njene pesme. Novosadska publika imaće priliku da čuje 20 manje poznatih pesama Edit Pjaf u izvođenju Kinge Mezei i Ištvana Kerešia u Novosadskom pozorištu u subotu 19. decembra od 19 časova.

Više o predstavama u decembru

 

Marina Mandadžić

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

20 Shares
Share via
Copy link