Magazin

Lavrov razmatra Beograd kao mesto pregovora sa Ukrajinom

sergej-lavrov_850x
Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da bi pregovori sa Ukrajinom mogli da budu održani i u Beogradu, kao i da su pored Istanbula, gde je već dogovoren sastanak, spremni da razmotre i druge lokacije za pregovore uključujući i Beograd.

– Mesto za pregovore trebalo bi da bude prihvatljivo za obe strane. Održali smo tri runde pregovora lice u lice u Belorusiji, onda je došlo do pauze iz tehinčkih razloga, bilo je teško sastati se direktno – rekao je Lavrov.

Sada je, prema njegovim rečima, postignut dogovor za susret u Istanbulu.

– On odražava geografsku tačku u odnosu na to gde su se poklopile mogućnosti obe strane. Ponavljam da ćemo biti spremni da razmotrimo i druge lokacije, uključujući Beograd – rekao je Lavrov u intervjuu.

Prema rečima ruskog šefa diplomatije, „Beograd sa svojm statusom, kao grad i tačka gledišta u potpunosti odgovara za bilo kakve pregovore i na svim nivoima“.

Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao da je malo verovatno da će pregovori Rusije i Ukrajine u Turskoj početi u ponedeljak, već se očekuje da će biti nastavljeni u utorak, 29. marta.

Izvor: agencije

Bivši ukrajinski predsednik: ‘Ne verujte Putinu, on je luda osoba’

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

104 Shares
104 Shares
Share via
Copy link