Magazin

Predrag, čuvar srpskog vojničkog groblja Zejtinlik navodno maltretirao dedu Đorđa, sada mu preti otkaz

predrag-nedeljkovic-deda-djordje
Foto: Telegraf, Mateja Beljan

Predrag Nedeljković od 2014. godine čuva srpsko vojničko groblje Zejtinlik u Solunu. On je na ovom mestu zamenio dedu Đorđa Mihailovića koji je više od pola veka obavljao posao čuvara.

Sada se pročula vest kako ne žele da mu produže ugovor i to zbog bahatog ponašanja na radnom mestu, ali i psihičkog maltretiranja deda Đorđa

Nedeljković, koji pomaže deda Đorđu već godinama, i dočekuje posetioce na groblju od iduće godine verovatno neće biti tamo, jer je navodno više puta prekršio radnu obavezu, na šta mu je i ukazivano, a sve je eskaliralo kada se saznalo da navodno maltretira deda Đorđa.

– Poslednjih godina je psihički maltretirao deda Đorđa. Vređao ga je i govorio mu da mu ne doliči da bude na groblju, jer nema ni srpski pasoš – kaže za Telegraf.rs izvor dobro upućen u slučaj.

Priča se i da je Nedeljković posetiocima loše pričao o deda Đorđu, te sebe nazivao njegovim „naslednikom“, govoreći za sebe da je on „mnogo više od radnika na groblju“.

Nedeljkoviću se zamera i što je navodno više puta bio neprlikadno odeven dok je dočekivao posetioce, a to se, tvrdi izvor, događalo i prilikom posete delegacija.

Kako Nedeljković, navodno, ni nakon više opomena nije promenio ponašanje, doneta je odluka da mu se ne produži ugovor.

– I ne samo da je neprikladno obučen dočekivao delegacije. Priča se i da je bio u sukobu sa lokalnim vlastima, da je odbijao bilo kakvu saradnju sa njima. Par puta je na groblju bio i u alkoholisanom stanju – tvrdi izvor i dodaje da je Nedeljković deda Đorđu više odmagao nego što mu je pomagao.

– Mnogo puta nije radio pod izgovorom da je prehlađen. Odlazio bi na odmor bez prethodne najave ili bi uzeo slobodan dan, a da o tome sve koje treba obavesti tek uveče uoči tog dana – dodaje izvor.

Kako Nedeljković navodno nije obavljao ni poslove na groblju, neretko bi deda Đorđe sam uzimao da pospremi, kako neko ne bi došao i video da je groblje neuredno.

Izvor tvrdi i da su se posetioci groblja žalili da Nedeljković ume da bude veoma neprijatan, pa navodno čak i da povisi ton, ukoliko neko u kasnim popodnevnim časovima dođe da obiđe srpsko groblje u Solunu.

Da ima istina u ovim navodima, indirektno je potvrdio ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, koji je na svom Instagram profilu objavio poruke podrške deda Đorđu, i poručio da će država da zaštiti i čuvenog Đorđa, ali i vojničko groblje Zejtinlik.

– Država će umeti da zaštiti našeg čestitog starinu Đorđa Mihailovića i naše vojničko groblje Zejtinlik od samovolje, bahatosti i nedoličnog ponašanja pojedinaca. Čuvari naše svetinje mogu da budu samo izvanredni ljudi, koji su moralno i na svaki drugi način dostojni veličine naših predaka na Solunskom frontu, a Predrag Nedeljković nije takva osoba – navodi se u objavi Selakovića na Instagram profilu.

Deda Đorđe, čuvar Zejtinlika, konačno je postao srpski državljanin

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


159 Shares
159 Shares
Share via
Copy link