Magazin Srbija

Bez maske ni u bašti, kaže Kon, kazne slede. OK, a ova 3 musketara? Ništa, a?

vucic-brnabicka-mali
Printscreen/Instagram/ buducnostsrbijeav

Član Kriznog štaba i epidemiolog Predrag Kon rekao je u emisiji „Osvrt“ na B92 da zaštitne maske treba da se nose i u baštama kafića kada se ne konzumira hrana i piće. Dr Kon je rekao da bi to trebalo pojasniti ljudima i kritikovao čestu pojavu da se preporuke shvataju kao neobavezne.

„O tome mora da se priča, ali mora da bude jasno ljudima. Mi smo još jednu stvar naučili, kada kažemo da je nešto preporučeno kao da im je rečeno da ne treba da se koristi, ovo je obaveza“, rekao je Kon i dodao: „Neka se niko ne iznenadi ako mu u bašti priđe komunalni milicajac i kazni“.

Prošle nedelje je predsedik uživao sa društvom  u bašti restorana ali prema rečima dr Kona, bez maske neće moći da se sedi u bašti. Dozvoljeno je skinuti je samo dok konzumirate hranu i piće.

Epidemiolog je rekao da smo ponovo preuranjeno krenuli sa razgovorom o organizaciji svadbi.

Na pitanje kako će izgledati svadbe dr Kon je rekao da ni sam ne voli to što govori i da će svadbe morati da budu ili pod maskama, ili ce gosti morati da budu vakcinisani ili negativni na virus ili ih neće biti.

„Zavisi od mladenaca i organizatora da li će tražiti vakcinu ili test, to je jedan deo priče. Ako su svi takvi onda ove dalje mere nisu neophodne. Ako ne, onda mora da se nose maske i nema grljenja“.

Dr Kon da je rekao i da je Srbija na pravom putu i da bez dileme „polako izlazi iz ove situacije“ i dodao da naša zemlja trenutno dobro stoji zbog imunizacije.

Korona virus: Od ponedeljka se otvaraju tržni centri u Srbiji, Austrija nabavlja milion doza ruske vakcine Sputnjik

Julija Vojinović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

190 Shares
190 Shares
Share via
Copy link