Novi Sad

Bezobzirni vozač se poprečno parkirao i zauzeo 2 mesta u NS tržnom centru (FOTO)

Bahato parkiranje merkator
Foto: Instagram / bahato_parkiranje_novi_sad

Odlazak u tržni centar automobilom, posebno tokom praznične groznice kada svi manijakalno kupuju kao da imamo švedski standard, može da se pretvori u pravu  noćnu moru, jer je često teško pronaći slobodno parking mesto.

Tada nastupa agonija, pošto se potraga lako može razvući na dragocene minute, a ponekad i sate besciljnog kruženja, koje jede živce i prazni rezervoar vašeg automobila.

To se dešava naravno ukoliko ste normalna osoba, koja ne parkira na posebno obeležena mesta za invalide i porodice sa malom decom.

Međutim, poseban nivo bezobrazluka i bahatosti viđen je u jednom novosadskom tržnom centru, na fotografiji koja je objavljena na Instagram stranici bahato_parkiranje_novi_sad, koja svakodnevno ukazuje na dnevnu dozu nekulture u saobraćaju u našem gradu.

Naime, jedan nesavesni vozač je očigledno imao “nešto hitno” da obavi, pa je zauzeo ne jedno, već dva ovakva mesta, tako što se poprečno parkirao, očigledno ne mareći za ljude koji su krenuli u porodičnu kupovinu.

Naravno usledile su i besne reakcije naših sugrađana.

“Zarpljaće mu neko njegov čisti auto. Treba crni auto lak da se kupi i svakom nepropisno parkiranom malo da se napiše porukica”, “Samo lomljenje retrovizora pomaže”, “Uzmeš viljuškar i prevrneš debila na krov!”, opravdano su bili besni Novosađani.

Nažalost, ovakvo bezobzirno ponašanje je sve češća pojava u našem gradu, kojem polako curi titula evropske prestonice kulture, a primeri poput ovih su tu da nas podsete da je nekultura ovde odavno postala pravilo, po principu – što si bahatiji, to ćeš bolje proći.

Levitirajući “Fića” na novosadskoj Detelinari prkosi svim zakonima fizike (FOTO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
114 Shares
114 Shares
Share via
Copy link