Magazin Svet

Čopor od stotinu haskija pobegao sa “radnog mesta” i okupirao tržni centar (VIDEO)

sibirski haski tržni centar

Tržni centar u kineskom gradu Šenžen okupirao je čopor haskija koji je pobegao iz „pet kafea“ pre oko tri nedelje, prenose kineski mediji.

Stotinu pasa uzbuđeno je dojurilo u tržni centar, ali nisu izazvali paniku među kupcima i posetiocima. Naime, haskiji se uzgajaju da bi se družili sa ljudima u takozvanim pet kafićima, „kafeima sa kućnim ljubimcima”.

Prema pisanju kineskog lista South China Morning Post, psi su se uznemirili kada je vlasnik, kojeg nije bilo nekoliko meseci, došao u bar. Tada je u lokal ušla mušterija koja je zaboravila da zatvori vrata, što su psi iskoristili.

Radnici kafića su odmah reagovali i krenuli za psima, ali je trebalo dobar sat pre nego što su pronašli sve haskije koji su lutali tržnim centrom. Pomogli su im i posetioci i zaposleni u drugim lokalima i radnjama u kojima su se pojavili radoznali kučići.

– Namamili smo ih ukusnim pilećim butovima – rekao je zaposleni u kafiću za lokalnu televiziju, koja je izvestila o događaju.

Kafei za kućne ljubimce, gde ljudi mogu da komuniciraju sa psima, mačkama, zečevima i drugim kućnim ljubimcima, veoma su popularni u Kini i rastu „kao pečurke posle kiše“.

U Šangaju je 2020. godine novootvoreno čak 3.638 takvih kafića. Za sat posete kafiću potrebno je izdvojiti od 60 do 200 juana (7,60 do 25,40 evra).

Izvor: N1

Kroz najposećeniji tržni centar na svetu 2023. godine prošlo je 105 miliona ljudi

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link