Magazin Novi Sad

„Pređi u SNS ili ideš na deponiju“

radnici cistoce
Foto: printscreen

Tridesetak radnika javno komunalnog preduzeća “Čistoće” kolektivno je učlanjeno u Srpsku naprednu stranku u Novom Sadu. Prema tvrdnjama Pokreta obnove Kraljevine Srbije, u pitanju su njihovi članovi koje je novo rukovodstvo ovog javnog preduzeća ucenilo gubitkom posla ukoliko ne pređu u SNS.

„Partijska država koju je napravio Aleksandar Vučić doživela je svoj vrhunac. Svakog našeg člana koji radi u bilo kom preduzeću javnog, ali ponegde i privatnog sektora gde imaju uticaj, zvao je ovih dana na razgovor poslodavac i tražio da pređu u SNS ili će dobiti otkaz. U pitanju je nezapamćen masovni mobing koji se vrši nad članovima POKS od strane vlasti”, navode iz ove stranke.

Prema njihovim rečima, ovo je samo još jedan vid “pritiska režima” na POKS zbog stava “da je sporazum EU koji je prihvatio predsednik Srbije akt veleizdaje zbog kojeg će odgovarati pred narodom, srpskim pravosuđem kada ne bude više pod njegovim uticajem, ali i pred istorijom“.

Radnici Čistoće, koja je pre raskola lokalne koalicije između SNS i POKS pripadala monarhistima, danas su kolektivno, gradskim autobusom odveženi u prostorije SNS. Na fotografijama i videu koje je POKS prosledio medijima vidi se grupa ljudi kako ulaze u gradski autobus.

“U prilogu vidite ucenjene radnike JKP „Čistoća“ u Novom Sadu koji se tokom radnog vremena odvoze autobusom Gradskog saobraćajnog prevoza o trošku firme, do prostorija SNS na kojoj se održala konferencija za novinare o njihovom prelasku u novu stranku. Nakon konferencije gradski autobus je čekao radnike na nepropisno mestu u centru grada i vratio ih na posao”, kažu u ovoj stranci.

Prema njihovim tvrdnjama, svaki radnik Čistoće koji je bio član POKS, prethodnih dana je bio pozivan na razgovor sa novim vd direktorom Donaldom Božićem.

“Svakom ponaosob je zaprećeno da će, ukoliko ne pređe u SNS, ukinuti sektor u kom rade i proglasiti ih tehnološkim viškom. U drugim slučajevima im je prećeno da će dobiti aneks ugovora kojim će ih prebaciti na rad na deponiji, što su i učinili dvanaestorici naših članova koji su odbili njhovu sramnu ucenu, a ista sudbina čeka i ostale koji su im se usprotivili”, tvrde monarhisti.

U SNS ne demantuju da su im se pridružili brojni monarhisri, ali ne pod pretnjom i ucenom, već “iz želje da ne rade protiv države” i protiv Aleksandra Vučića

– Sa velikim zadovoljstvom mogu da obavestim javnost da preko 100 članova, aktivista, operativaca POKS-a prelaze u Srpsku naprednu stranku, sa redovno overenom ispisnicom iz te stranke i pristupnicom u Srpsku naprednu stranku – saopštio je danas potpredsnednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Damir Zobenica na pres konferenciji na kojoj su doveženi i pomenuti radnici Čistoće.

On je istakao da je “gradonačelniku Novog Sada Milanu Đuriću, njemu, i ostalim ljudima SNS-a iz Novog Sada drago što članstvo, aktivisti i operativci POKS-a ne dele stavove sa liderima svoje stranke, i što su kontaktirali SNS i izrazili želju da ne učestvuju u radu protiv države”:

– Ono što trenutno radi ova lažna desničarska opozicija je rad protiv države Srbije – istakao je Zobenica, uz napomenu da “među novim članovima nema nijednog funkcionera POKS-a, jer SNS nije zainteresovan za bilo kakav vid saradnje sa ljudima kojima su u Novom Sadu, ali i na pokrajinskom i republičkom nivou izlazili u susret”. Zobenica je poželeo dobrodošlicu novim članovima, od kojih mnogi, kako poručuju iz SNS “nisu uspeli da stanu u stranačku salu”, te su čekai ispred. Medijima se obratio bivši član POKS-a, a sadašnji novopečeni član Srpske napredne stranke Branislav Bomeštar.

– Pristupio sam Srpskoj naprednoj stranci jer smatram da je koalicija NADA učinila pogrešan korak, svi znamo šta se desilo, tako da ne želim da učestvujem u antidržavnoj politici, već potpunu podršku pružam Aleksandru Vučiću i njegovoj politici, kao i većina članova i simpatizera iz koalicije NADA koji su pošli mojim putem – rekao je Bomeštar.

Uprkos najavama Zobenice da isti scenario treba da očekuje Gradske odbore POKS i u drugim gradovima, iz ovog pokreta tvrde da ih otimačina članova ne brine.

– Francusko – nemački sporazum predstavlja indirektno priznanje lažne države Republike Kosovo, što je u suprotnosti sa Ustavom ove zemlje i rezolucijom 1244 SB UN. Koliko god članova uspeli pritiscima i ucenama da odvoje od naše stranke, mnogo više nam priđe zbog ovakvog principijelnog stava koji imamo o Kosovu i Metohiji. Monarhiste nisu uspeli da slome ni komunisti posle 70 godina tiranije i zlostavljanja, pa neće uspeti ni Vučić – izjavio je predsednik POKS Vojislav Mihailović.

Izvor: Nova

SNS obećava novosadskim srednjoškolcima 40 do 60 evra po sigurnom glasu

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

64 Shares
Share via
Copy link