Magazin Novi Sad

SNS obećava novosadskim srednjoškolcima 40 do 60 evra po sigurnom glasu

sns-papir-glas
Foto: N1

SNS je počeo da skuplja sigurne glasove i po srednjim školama. Naprednjaci su navodno spremni učenicima koji im nabave glasove 40 do 60 evra po jednom glasu.

– Već mesec dana u džepu mi stoje tri papira od po 20 glasova. Meni je obećano 40 evra po glasu, jer sam papir dobio od druga, a njemu je obećano 60 evra. Nisam hteo ništa da skupljam, nemam vremena i ne želim da se bavim takvim stvarima, mada su novci dobri, ali smatram da to nije uredu – kaže u direktnom razgovoru za portal N1 novosadski srednjoškolac M.D. koji je želeo da ostane anoniman, dodajući da to nije „ništa novo“, da je to „bilo i prethodnih godina“ i „da se nažalost opet dešava“.

– Preporuka tih iz SNS-a je bila da idemo prvo do starijih ljudi, jer oni svakako glasaju za SNS. Jedan moj drug je dobio 20 papira, radi to već drugu godinu. Prošle godine je dobio pare, ali neko i nije“, kaže ovaj srednjoškolac objašnjavajući da je njihova „obaveza“ da „te ljude“ odvedu kolima do mesta glasanja, sačekaju da glasaju, da „to bude sigurno“ i onda bi po završetku glasanja „trebalo bi da dobijemo pare, ali eto neko prošle godine i nije – kaže D.M. za portal N1.

– Mislim da je ovako nešto zaista strašno, pare su dobre, ali ipak ne mogu da razumem zašto neki moji drugovi to pristaju da rade. Ipak, iako sam protiv SNS-a, nisam još pronašao neku političku opciju čija mi se ideologija sviđa, tako da, iako sam punoletan, neću još uvek glasati na sledećim izborima – kaže on.

Ovaj srednjoškolac, iako ima dosta toga što zamera vlasti i državi u kojoj živi, ipak, kaže da bi ostao u Srbiji.

– Voleo bih da radim u IT sektoru, da živim ovde, a radim za neke strane kompanije i ovde lepo živim od tih para – kaže za portal N1 novosadski srednjoškolac pokazujući prazne SNS papire sa rednim brojevima koje je trebalo da popuni sigurnim glasovima, od kojih je po papiru mogao da zaradi 800 evra, a njegov drug koji mu je papira dao čak 1200.

SNS potrošio najmanje 150.000 $ na reklame na Fejsbuku i Instagramu

Čitajte Luftiku na Google vestima

111 Shares
111 Shares
Share via
Copy link