Srbija Vesti

Maloletnik koji je prebio radnicu Centra za socijalni rad uhapšen, ali i proglašen svecem

hapšenje maloletnika
Foto: Shutterstock

Policija je uhapsila mladića (17) zbog sumnje da je u ponedeljak u ulici Kneza Višeslava napao i naneo teške povrede radnici (41) Centra za socijalni rad, prenosi Nova.rs.

„Za nepuna dva dana policija je identifikovala i pronašla osumnjičenog, koji se tereti da je u ponedeljak, rukom udario u glavu četrdesetjednogodišnju ženu, dok je sedela u svom automobilu i teško je povredio. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti i činjenica ovog događaja“, navodi se u saopštenju policije.

Podsetimo, radnica Centra za socijalni rad J. M. brutalno je napadnuta u ponedeljak dok je sedela u automobilu na parkingu nedaleko od svog doma. Napadač joj je prišao i krenuo je da je udara pesnicama u glavu. Ona je puštena na kućno lečenje i saslušana u policiji.

J.M. je i ranije dobijala pretnje, a nedugo nakon napada na otvorenoj Fejsbuk grupi „Žrtve Centra za socijalni rad“ pojavilo se mnoštvo komentara u kojima se napadaču daje podrška za učinjeno delo, što je iznenadilo javnost.

“Bravo. Oprosti Bože, kap je prelila čašu, zasluženo!”, “S obzirom na njihovo neprofesionalno ponašanje, nisam iznenađena”, “Kako rade tako i prolaze, da neću još da je sažaljevam. Polovinu njih treba pohapsiti. Kad one lažu mažu, to je u redu a sad nesrećna. Ma nemoj”, neki su od komentara na društvenoj mreži.

“Svaka mu čast, znam da će odgovarati krivično, ali još jednom, svaka mu čast”, “Radnici CZSR ne bi trebalo da budu tretirani kao ljudska bića pa samim tim ni krivično gonjenje ne bi trebalo da čoveka snađe da je ljudskosti i pravde”, navodi se u jednom od komentara.

Zasad nije poznato zbog čega su komentari gotovo pozivi na linč žene.

– Ukoliko je reč o nezadovoljnim korisnicima Centra, u čijim je slučajevima postupala napadnuta radnica, postoje institucije kojima je neophodno prijaviti eventualne nepravilnosti ukoliko ih je bilo. Svakako, nedopustivo je praktično pozivati na linč na društvenim mrežama ili podržavati nasilje, nad bilo kim. Policija će ispitati sve okolnosti ovog slučaja, ali i pretnje, kaže izvor pomenutog portala.

Kako je navedeno, pretučena radnica je i ranije dobijala pretnje. Jedna od njih došla je upravo sa pomenute grupe. Tada su joj nepoznati korisnici pretili da će joj “Polomiti noge”, o čemu je obaveštena i policija.

Izvor: Nova.rs

Da li je Centar za socijalni rad Rakovica svetli primer brige o „našoj deci“?

Čitajte Luftiku na Google vestima

16 Shares
Share via
Copy link