Magazin Srbija

Mlada doktorka pre 5 dana saznala da ima koronu, juče je sahranjena

ivana-latovljev
Foto: Facebook/Ivana Latovljev

Mlada doktorka, stomatolog Ivana Latovljev (27) umrla je u nedelju u Pančevu, nakon što je samo pet dana pre toga saznala da ima korona virus. Ivana je sahranjena u Crepaji, selu pored Pančeva, a majka još uvek ne može da veruje šta se desilo njenoj mezimici.

– Deca su je obožavala, slali su joj crteže što nacrtaju, a ona bi im je uvek puštala crtane filmove na svom telefonu – počinje priču neutešna majka Ivane Latovljev, dvadesetsedmogodišnje devojke iz Crepaje, naselja nadomak Pančeva, koja je iznenadno preminula 17. oktobra.

Ona dodaje da je Ivana bila doktor stomatolog i da je radila u Domu zdravlja Kovačica gde je na pregled kod nje dolazio veliki broj dece.

– Nije što je moje dete, ali svi su je obožavali. Deca su joj donosila crteže što nacrtaju, a ona bi im puštala crtane filmove na svom telefonu. Bila je nasmejana i vedra. Jako je volela svoj posao. Obožavala ga je. Meštani su čak odlazili kod nje na pregled dok je radila u Padini, mestu pored Kovačice. Bila je vukovac oduvek i završila je studije u roku. Nije se vakcinisala, iako mi jesmo. To je bila njena odluka, a ja sve ovo pripisujem sudbini. I njenoj i našoj – govori majka sa suzama u očima.

Ona dodaje da se njena ćerka Ivana zabavljala sa verenikom Milošem G. 12 godina, kao i da je svadba trebalo da bude 8. maja sledeće godine.

– Sa verenikom Milošem je bila u vezi poslednjih 12 godina, verili su se pre samo mesec dana, 16. septembra. Svadba je trebalo da bude 8. maja sledeće godine, ali eto… Ja sad samo molim Boga da me nauči kako da se borim sa ovime – naglašava majka nesrećne devojke.

Da podsetimo, stomatolog Ivana Latovljev (27) iz Crepaje, preminula je u nedelju, 17. oktobra, samo pet dana nakon što joj je ustanovljen korona virus. Posle brojnih pokušaja reanimacije od strane lekara, ona je navodno preminula ispred bolnice u Pančevu. Naime, prema rečima njene koleginice, ona je u subotu počela da povraća, kada se ujedno i javila ekipi Hitne pomoći. Nakon toga se u nedelju ponovo javila rekavši da joj je ponovo loše.

Tada su joj merili pritisak i donji nisu uspeli da izmere. To je bio trenutak kada su počeli da je gube. Nakon toga je usledila borba sa vremenom. U kolima Hitne pomoći pokušali su da je reanimiraju, ali nažalost bezuspešno.

Izvor: MONDO

Pojavili se delovi tajnog ugovora država sa Fajzerom, autentičnost i dalje upitna

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentara

Klikni da objaviš komentar

234 Shares
234 Shares
Share via
Copy link