Moda

Praznični šoping u Big-u

Ovih dana, retko ko uspeo je da zaobiđe tržni centar Big. Barem tako izgleda kada pokušavate da uđete u prepun autobus koji ide ka njemu, ili da pronađete parking mesto na ogromnom parkingu koji je prepun. Mame, tate, deca, bake deke, drugarice, parovi, svi su u potrazi sa savršenim poklonom, uz popuste. Neko za sebe, neko za svoje najdraže, ali bez nekoliko kesa u rukama, sa robom na sniženju, retko se ko vraća.

big-soping
Foto: privatni album

Sećam se da me je baka pre nekoliko godina pitala ko je taj Sale i zašto u svim radnjama piše njegovo ime. Uspeh nekako da joj objasnim da Sale u stvari znači rasprodaja, ali ostade misterija kako je Sale dospeo baš u svaku prodavnicu. Tako je i sada u Bigu. Sale-ta nema gde nema. Svuda popusti, sniženje, akcije.

U New Yorkeru je prilična gužva, i jedva pokušavam da se probijem do dela gde stoje farmerice. One su na posebnom sniženju, pa su sa 4.000 spuštene na 2.000, a na popustima su i jakne koje možete naći i za 3.000 dinara. Džemperi su skuplji ako su svečaniji, sa šljokicama, a one obične, jednostavnije naći ćete za 1.000 dinara.

rasprodaja-big
Foto: privatni album

U Bigu je raspevana jelka, Deda Mraz, mnogo dece i užurbanih roditelja. Predah je na spratu, gde mališani uživaju u igraonici ili 6D bioskopu, dok roditelji piju kafu ili ručaju u restoranima brzne hrane. Ako na parkingu nema mesta, zamislite tek kako je ovde. Neki ljudi jedu stojeći, dok se drugi namršteni okreću i silaze. Praznici, gužva, čarolija.

I u H&M stigao je Sale, a u ovom butiku je takođe gužva. Devojke se guraju oko police sa džemperima, dok nekoliko momaka stoji sa strane i nervozno cupka. Nije šoping za njih, pogotovo ako je gužva. Požuruju devojke i tek onda nastaje frka.

Znate da su došli praznici kad je gužva i u knjižarama. Knjiga može biti odličan poklon, a u Laguni i Vulkanu imaju nekoliko sniženja i akcija, pa tako možete kupiti 3 knjige za 1999 dinara, a veliki kuvar Jamia Olivera snižen je sa 4.500 dinara na 1999 dinara. Popularne su i male knjižice na kojima piše najboljem bratu, sestri i mužu, a Novosađani ovde ulaze i u potrazi za lepim čestitkama.

knjige-popust
Foto: privatni album

Dok šetate između radnji, ljubazne promoterke nudiće vam raznee degustacije, promo kartice, popuste, nagradne igre. U nekim prodavnicama dobićete i poklon vaučere ako kupite robu za određeni iznos, a kada uđete u Dis, tek ćete onda videti šta je gužva.

Kao i mnogi, izlazim napolje sa punim kesama u rukama. Kupljeno je i ono što treba i što ne treba, pokloni za ukućane, prijatelje, ukrasi za stan, namirnice za tortu i večeru, hrana za psa, novi svećnac, jakna jer je bila baš na velikom sniženju, po koji slatkiš i čestitke u svim bojama. jedna se tradicionalno šalje baki, sa najlepšim novogodišnjim željama, i da joj obavezno kažem kakav je Sale propustila.

Pogledajte Lindex Božićnu kolekciju

Avatar

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

101 Shares
101 Shares
Share via
Copy link