Magazin Novi Sad

Pozorišnog krojača komšije zazidale u kući u Novom Sadu

Slobodan Igić poznatiji u Novom Sadu kao Golub i krojač iz Srpskog narodnog pozorišta, ostao je zazidan na svom imanju na Telepu, jer je novi komšija od kolskog prolaza odlučio da napravi frizerski salon. Muke Igića u Ulici Heroja Pinkija broj 75 počinju kada je investitor kojem je prodao dve trećine placa i koji je na njemu izgradio zgradu i jedan poslovni prostor deo svoje imovine prodao drugom vlasniku, piše Blic.

Novi vlasnik krenuo u renoviranje kupljenog poslovnog prostora koji se nalazi ispred Igićeve kuće, ali je tokom radova u utorak, PVC stolarijom potpuno zagradio prolaz komšiji iza njega. Ovaj krojač u penziji ostao je tako sa svojom ženom i podstanarima zagrađen u dvorištu zidovima sa sve četiri strane.

– Dve trećine placa sam prodao još pre dvadeset godina, izgrađena mi je kuća na njegovom kraju i obezbeđen kolski prolaz, kako piše u ugovoru sa investitorom. Međutim kada sam legalizovao kuću u katastru nije upisan kolski prolaz. To sam saznao kada su me komšija Vlado Đurić i njegova žena Gorica Đurić Stankov zagradili. U katastru su rekli da će to da isprave kada završe sa štrajkom – kaže Igić.

Sa komšijom Đurićem je sve do utorka tvrdi bilo u redu, normalno su se pozdravljali i pričali sve dok nije počelo renoviranje. Objekat je upisan na ime njegove supruge, ali Igić tvrdi da radovi nemaju dozvolu.

“Pretio mi je šamarima”

– Đurić mi je juče čak pretio da će mi udariti šamar, kaže da je vlast, funkcioner Srpske napredne stranke. Došla je policija i rekla mu da me lišava slobode i odredila da mi ostavi minimalno 70 centimetara prolaza. Tada je skinuo jedna PVC vrata. Građevinski inspektor mi je rekao da ne može da zaustavlja radove kada je postavljanje PVC stolarije u pitanju iako dozvola za njih ne postoji – nastavlja Igić.

Od inspektora i policije je čak dobio savet da to sve sam skloni, ali on to neće da radi. Pokušaće, kaže, pravdu da istera i sudskim putem.

No, pita se kako da do okončanja postupka normalno živi sa prolazom od 70 centimetara koji svakog časa može da se zatvori.

Ogorčeni Novosađanin uputio javno pismo sugrađanima i komšijama

Hoće da mu proda prolaz

Đurić mu je kaže nudio u prodaju dela te parcele odnosno prolaza, za cenu od 22.000 evra, što je odbio jer prolaz po zakonu svakako ima pravo da koristi.

– Koliko sam čuo oni tu planiraju da otvore frizerski salon. Vidite ovaj kauč na sred dvorišta, ja sad ne mogu da ga iznesem napolje, kao što ne mogu ništa ni da unesem, šunjam se u svoju kuću, kako tako da živim – izjavio je Igić.

Sa druge strane, Gorica Đurić Stankov tvrdi da sve potrebne papire ima, kako za radove tako i one koji dokazuju da je svih tih 89 kvadrata potpuno u njenom vlasništvu, a tamo kuda je Igić do sada prolazio u katastru je ucrtana garaža, koja je sada njena.

“Njega je prevario investitor”

Kako dodaje, Igića je prevario investitor koji je tu gradio i kom je prodao plac, jer nije ucrtao kolski prolaz. Dogovor sa investitorom da taj deo koristi kao izlaz prestao je onog momenta kada je prostor promenio vlasnika.

– On je sve oko sebe rasprodao i šta sam ja saa kriva. Rekla sam mu kad sam kupila objekat šta ću tu da radim, nudila mu i da kupi taj deo ili da prolazi sa neke druge strane. Sve sam proverila i papire tog projekta imam. Kao i što sam svaki kvadrat pošteno platila. Ostavila sam mu na kraju ljudski tih 70 centimetara prolaza, da ne ispadne da ga zagrađujem. Neću propasti zbog sedam datih kvadrata, ali da mu poklonim 20 već ne mogu – rekla je Đurić Stankov.

Kako dodaje, po planu je da na parceli pored bude izgrađena ulica, tada će Igić moći da izlazi gde hoće, a ona nazad da vrati i ostalih sedam kvadrata.

Rat investitora u Novom Sadu: Psovke, uvrede i zazidane terase

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
65 Shares
Share via
Copy link