Magazin

Poznatog sportistu majka pronašla mrtvog u stanu, imao je samo 23 godine

hitna-pomoc-profimedia
Foto: Profimedia/Ilustracija

Bivši brazilski klizač Gabrijel Onmaht (23) pronađen je mrtav u svom domu u Šafhauzenu u Švajcarskoj.

Nesrećnog mladića majka je pronašla mrtvog na krevetu sa slušalicama u ušima, prenosi Kurir.

– Pronašli smo ga mrtvog u njegovom stanu, na kauču. Forenzički nalaz nije ukazivao na provalu ili nešto slično. Ležao je sa slušalicama, pa sam mislila da me nije čuo kada sam stigla. Prišla sam bliže i shvatila… Mislimo da je to bio srčani udar – otkrila je neutešna majka Fatima za Globo Esporte.

Gabrijel je bio jedan od pionira brzog klizanjau Brazilu, a 2015. i 2017. godine takmičio se i na internacionalnom nivou.

Gabrijel je počeo da kliza za Brazil. Sa velikim ponosom je predstavljao Brazil. Prestao je da predstavlja Nemačku, jer mu je srce uvek kucalo za Brazil. Klizanje je bila njegova strast”, otkrila je majka preminulog sportiste.

Gabrijelov otac je Nemac, a majka Brazilka, pa je sa 15 godina izabrao da predstavlja Brazil u klizanju. Tako je postao jedan od prvih brzih klizača u ovoj zemlji.

Sportovi na ledu nisu popularni u Brazilu i Gabrijel je značajno doprineo razvoju klizanja i ulasku Brazila u Međunarodnu klizačku uniju.

Iako nije učestvovao na Zimskim olimpijskim igrama, Gabrijel je imao prilično zapažene rezultate na takmičenjima u Nemačkoj i Švajcarskoj.

Zašto Šumaherova supruga već 10 godina krije u kakvom je stanju legendarni sportista

Izvor: Kurir

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link