Magazin

Požarevački zatvorenici odrekli se 100 evra i donirali novac za bolesnu decu

zatvor ograda

Ukupno 174 zatvorenika Kazneno-popravne ustanove u Požarevcu odreklo se dela novca koji im je uplaćen na ime jednokratne pomoći države od 100 evra za ublažavanje posledica epidemije koronavirusa i na taj način sakupilo donaciju za lečenje bolesne dece u Srbiji u iznosu od ukupno 122.000 dinara.

Kako navodi Ministarstvo pravde, osuđenici su sami došli na ideju da doniraju sredstva. Ministarstvo je podsetilo i da su osuđenici u KPZ u Nišu 2018. godine, zajedno sa zaposlenima, donirali novac za kupovinu pokretnog inkubatora za bebe, piše N1.

Na početku epidemije oko 4.700 osuđenika u najvećim zavodima u zemlji – Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli, Pančevu i Novom Sadu, odreklo se jednog suvog obroka u korist najsiromašnijih građana, što je takođe bila akcija koju su osuđeni sami inicirali.

Osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i osuđenice u ženskom zatvoru u Požarevcu odmah na početku epidemije počeli su da šiju dnevno i do 6.000 zaštitnih maski za lice za zaposlene i lica lišena slobode u svim zavodima i ta proizvodnja i dalje traje.

Za našu decu! A za vašu – SMS!

405 Shares
405 Shares
Share via
Copy link