Lifestyle Recepti

Povrće koje ide najbolje uz roštilj

Mnogi će u danima koje dolaze uživati u roštilju. Več smo vam preporučili kako da ispečete savršen roštlj i na šta treba posebno da obratite pažnju, a sada vam predlažemo  i koje povrće da upotrebite kako bi vaša praznična trpeza bilo još ukusnija.

Kukuruz se smatra “kraljem” roštilja, jednostavno se priprema i uvek bude ukusan. Pečurke, naročito one veće, mnogi koriste kao zamenu za meso, a njihova je prednost u tome što se neće raspasti čak i ako ih prepečete.

Plavi patlidžan će takođe zadržati oblik, a biće veoma ukusan ako ga isečete na režnjeve i “poređate” na rešetku tako da dobije i lepe šare od roštilja.

Kako ispeći savršen roštilj

I tikvice sa roštilja će biti ukusne, ali njima morate da posvetite više pažnje. Takođe ih isecite na režnjeve, samo pripazite jer mogu da se prepeku i postanu gnjecave. Biće još ukusnije ako ih poprskate limunovim sokom.

Crni luk – zašto da ne? Dajte mu nekoliko minuta na roštilju pa ga onda iseckajte, dobiće karamelizovani ukus i biće blaži od sirovog luka.

Ako u društvu imate vegetarijance, sigurni smo da će im se svideti ražnjići napravljeni od blanširanog prokelja. Izgledaju zabavno, a prokelj je veoma ukusan kada se zapeče.

Na roštilj možete staviti i režnjeve crvene paprike (slađa je od žute i zelene), ali vam ne savetujemo da grilujete paradajz – ako ga ostavite celog, pući će, a ako ga isečete na kriške, sva tečnost će iscuriti iz njega. Pažljivo odaberite i prijatno!

Najbolji meteorološki sajt objavio prognozu za 1. maj

Share via
Copy link