Mnogi će u danima koje dolaze uživati u roštilju. Več smo vam preporučili kako da ispečete savršen roštlj i na šta treba posebno da obratite pažnju, a sada vam predlažemo i koje povrće da upotrebite kako bi vaša praznična trpeza bilo još ukusnija.
Kukuruz se smatra „kraljem“ roštilja, jednostavno se priprema i uvek bude ukusan. Pečurke, naročito one veće, mnogi koriste kao zamenu za meso, a njihova je prednost u tome što se neće raspasti čak i ako ih prepečete.
Plavi patlidžan će takođe zadržati oblik, a biće veoma ukusan ako ga isečete na režnjeve i „poređate“ na rešetku tako da dobije i lepe šare od roštilja.
Kako ispeći savršen roštilj
I tikvice sa roštilja će biti ukusne, ali njima morate da posvetite više pažnje. Takođe ih isecite na režnjeve, samo pripazite jer mogu da se prepeku i postanu gnjecave. Biće još ukusnije ako ih poprskate limunovim sokom.
Crni luk – zašto da ne? Dajte mu nekoliko minuta na roštilju pa ga onda iseckajte, dobiće karamelizovani ukus i biće blaži od sirovog luka.
Ako u društvu imate vegetarijance, sigurni smo da će im se svideti ražnjići napravljeni od blanširanog prokelja. Izgledaju zabavno, a prokelj je veoma ukusan kada se zapeče.
Na roštilj možete staviti i režnjeve crvene paprike (slađa je od žute i zelene), ali vam ne savetujemo da grilujete paradajz – ako ga ostavite celog, pući će, a ako ga isečete na kriške, sva tečnost će iscuriti iz njega. Pažljivo odaberite i prijatno!
Dodaj komentar