Magazin

Ne bole me udarci SNS batinaša, boli me što kriminalci vladaju državom koju sam oružjem branio

potpukovnik-pazova
Pretučeni potpukovnik u penziji/Printscreen/Tviter

Potpukovnik u penziji Zoran Kardašević napadnut u Staroj Pazovi od strane naprednjaka koji su hteli da probiju blokadu na kružnom toku.

Fizički je na njega nasrnuo Predrag Vuković Cune, član SNS zaposlen u opštinskoj upravi. Potpukovnik Kardašević za portal Nova je prepričao taj nemili događaj, kao i kako se oseća nakon svega što se dogodilo.

– Ne bole me udarci batinaša na protestu i povrede koje mi je naneo. Mene boli duša što sam branio ovu otadžbinu i narod, a dolaze kriminalci da vladaju mojom državom – kaže penzionisani potpukovnik.

On dalje navodi da je batinašima koji su se tamo pojavili verovatno komandovao predsednik Opštine Đorđe Radinović, koji je bio u koloni vozila, 15-tak metara udaljen od blokade.

Zoran Kardašević jedan je od nekoliko demonstranata koji su povređeni na subotnjim protestima. On je sa svojim sugrađanima blokirao put u Staroj Pazovi, a problemi su počeli kada je u koloni automobila koji su bili zaustavljeni uočen predsednik Opštine.

Kardašević priča da je do sukoba došlo pola sata nakon početka protesta kada je jedan aktivista telefonom u koloni pokušao da snimi predsednika Opštine.

– Izgleda da je uspeo da ga snimi, kao i grupu ljudi koji su delovali kao huligani i razbijači. Čini mi se da je tada rekao: ’Evo i predsednik Opštine je došao na protest’. Valjda je hteo da se našali. Predsednik Opštine je izgleda zatim naredio svojim batinašima da mu otmu telefon. On je to čuo i krenuo ubrzano da se kreće ka blokadi. Počeo je da viče da hoće da mu uzmu telefon. Ja sam to primetio i video da je za njim potrčalo četiri – pet batinaša – kaže on.

Kardašević navodi da se potom zaleteo u tom pravcu i da je jednom od huligana falio samo još jedan korak da aktivisti sa protesta otme telefon.

– Ja sam uspeo da ga odgurnem i onemogućio da mu otmu telefon. Kako sam tog odgurnuo, odmah za njim je naleteo sledeći i mene dohvatio za jaknu. Uhvatio sam ga za prsluk i tu je počelo gušenje. Pitao sam ga šta hoćeš, šta je problem? Počeo je nešto da govori i onda me je glavom udario dva puta i rukom – priča kardašević i dodaje da batinaš nije imao nikakve povrede.

Deo okupljenih građana potom ih je razdvojio, a batinaši su se ukrcali u dva automobila i preko zelenih površina krenuli put Beogradu. Kardašević je primetio da je jedno vozilo imalo registraciju GL

Na lice mesta došla je Hitna pomoć. Nakon pregleda u ambulanti, gde je policiji dao iskaz, upućen je u Zemunsku bolnicu kod ORL specijaliste i neurohirurga.

– Tamo sam obavio sve preglede. Te papire imam. Taj batinaš je jedan lik, nisam ga nikad video, ali jesu ostali, oni su ga prepoznali. On je nebitan lik. On je primitivac koji je žrtva svega ovoga. Njemu je neko naredio da to uradi – navodi Kardašević.

O identitetu napadača nije želeo da govori. Međutim, Miroslav Aleksić, potpredsednik NS, objavio je na Tviteru da je reč o Predragu Vukoviću Cunetu.

– Videću sa advokatima stranke šta dalje. Podneću tužbu, ako oni smatraju da je iz nekog razloga potrebno to da se uradi, ali ne sa namerom da tog jadnika oštetim, on je već oštećen, nego da bi se uvrstio ovaj događaj u tiranske siledžijske metode kojima vlada ova vladajuća struktura. Da to bude jedan istorijski dokaz, da se to ne ponavlja – ističe Kardašević.

Ističe da je u penziju otišao sa 31 godinu radnog staža, a upitan kako je emotivno sve ovo doživeo, on odgovara:

– Nisam ja tamo izašao što sam hteo da se šetam. Imam ja drugo mesto gde bih se mogao prošetati. Mene ne boli to što me je udario i te povrede, mene boli duša što sam branio ovu otadžbinu, državu i narod, a dolaze kriminalci da vladaju u moj državi i otadžbini. Narod je ugrožen. Najgori nas vode, umesto najbolji, penzije nam otimaju, narod beži iz države, pljačkaju…

Vučić je opet brojao demonstrante i najviše pohvalio Novosađane

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

182 Shares
182 Shares
Share via
Copy link